Talousvesi keitettävä edelleen osassa Oulunsaloa

Vettä jaetaan Oulunsalossa ainakin ensi tiistaihin asti. Kuva: Heikki Leppänen

Viime viikolla alkanut talousveden keittokehotus osassa Oulunsaloa jatkuu edelleen. Keittokehotus on voimassa ainakin ensi viikon tiistaihin kello 16.00 saakka.

Juotavaksi tarkoitettua vettä on keitettävä vähintään viisi minuuttia. Mikäli vesi kiehautetaan ruoanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse erikseen keittää. Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi, paikallinen vesilaitos tiedottaa.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen ja peseytymiseen hanavettä voi käyttää normaalisti.

Talousveden keittoalue laajentunut

Talousveden keittoalue on laajentunut. Talousvesi on keitettävä nyt Niemerannasta Lentokentäntielle asti ulottuvalla alueella. Vedenkeittokehotus ei koske Pitkäkankaan aluetta. Tarkempi karttakuva talousvedenkeittoalueesta on nähtävillä Oulun kaupungin sivulta.

Sanomalehti Kalevan mukaan Oulunsalon alueella on aloitettu vesijohtoverkoston huuhtelut, jonka vuoksi vedenpaine voi olla heikompi ja vedessä voi esiintyä saostumia.

Vedenjakelupisteissä vilkasta

Oulunsalon Shellin pihalle perustetulla väliaikaisella vedenjakelupisteellä työskentelevän Fernando Cercasin mukaan vettä on haettu aamusta alkaen vilkkaasti.

”Hakijoita on koko ajan”, Cercas kertoo.

Huoltoaseman lisäksi vedenjakopisteitä on Kauppakeskus Kapteenin sekä Niemenrannan kaupan parkkipaikoilla.

Vesipisteet ovat avoinna arkisin kello 7-21 ja viikonloppuna kello 8-21. Vettä jaetaan ainakin ensi viikon tiistaihin asti.

Pullovettä hanaveden sijasta

Niemenrannassa asuva Rami Laine kertoo, että talousveden keittokehotus on hankaloittanut elämää huomattavasti.

Laineen perheessä talousveden keittämisen sijaan, on käytetty runsaasti pullotettua vettä. ”Perjantaina pullovesi oli loppunut Oulunsalon kaupoista ja vettä piti hakea Kempeleestä asti”, Laine kertoo.

Hankala vesitilanne on saanut Laineen mukaan ymmärtämään myös veden tärkeyden. ” Kun vedenjakelussa tai sen helppokäyttöisyydessä ilmenee katkoksia tai ylimääräisiä prosesseja, ymmärtää vasta Suomessa toimivan puhtaan vedenjakelun tärkeyden”, Laine toteaa.

Oulunsalon kaupunginosan vesitilanteen kehittymistä voi seurata Oulun kaupungin ja Oulun Veden sivuilta.

Linkki Kalevan uutiseen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*