Snapchatin käyttäjäehdot muuttuivat rajusti

#snapchat me, Ryansings

Suomalaisnuorten suosioon noussut Snapchat-sovellus on tänä aamuna muuttanut käyttäjäehtojaan radikaalisti. Muutoksien myötä yhtiöllä on täydet oikeudet kaikkiin sovelluksella lähetettyihin kuviin, kun taas itse käyttäjillä kuvat näkyvät puhelimessaan vain 1-10 sekuntia. Snapchat kertoo yksilönsuojaa huomattavasti heikentävistä ehdoista blogissaan.

Käyttäjien keskuudessa uutinen on otettu vastaan pelonsekaisin tuntein. Kuvapalvelua on käytetty laajasti myös arkaluontoisten otosten yksityiseen jakamiseen. Uudet käyttäjäehdot antavat Snapchatille oikeuden julkaista ja jakaa kaikki käyttäjien lähettämät kuvat ja videot julkisesti.

Julkisuudessa Snapchat on yrittänyt pehmentää keskustelua tiedottamalla, että uusi kuvat tallentava käyttäjäehtosopimus on vain usealle henkilölle jaettavan ”Story-toiminnon” kuvia varten. Todellisuudessa kuvapalvelu saa käyttöönsä myös yksityisesti lähetetyt kuvat.

Hiljattain pinnalle on noussut myös Alastonsuomi-palvelun käyttäjämäärien kasvu, kertoo Iltalehti. Vuonna 2008 perustetun sivuston käyttäjäkunta on kasvanut tasaisesti. Kuvapalvelussa tavalliset suomalaiset ihmiset jakavat intiimejä kuviaan muiden nähtäväksi ja kommentoitavaksi. Toisin kuin Snapchatissa, Alastonsuomessa käyttäjinä ovat enimmäkseen vanhemmat henkilöt. Alastonsuomi.com tavoittaa viikoittain noin 230 000 suomalaista, ja rekisteröityneitä käyttäjiä on jo reilut 81 000.

Lue lisää:

Snapchat: Terms of Service

Ilta-Sanomat: 81 000 suomalaista latasi K-18-kuviaan alastonsuomi.comiin – Kotkassa ja Porissa innostuttiin (3.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*