Sipilä: ”Ei pienintäkään aikomusta rajoittaa lehdistönvapautta”

Kuva: Yle

Pääministeri Juha Sipilä sanoo, ettei hänellä ollut pienintäkään aikomusta rajoittaa lehdistön vapautta, kun hän lähetti kritiikkiä Ylen ajankohtaistoimitukseen.

Sipilä kertoi antaneensa Ylen toimittajalle voimakasta palautetta, koska hän ei saanut tarpeeksi aikaa kommentoida hänestä tehtyä juttua. Sipilä kertoi saaneensa kommenttipyynnön sähköpostilla puolitoista tuntia ennen jutun julkaisua.

Viestien suuri määrä selittyy Sipilän mukaan sillä, että hän lähetti Yleisradion toimittajalle saamaansa kansalaispalautetta osoittaakseen, millaiseksi keskustelu on muuttunut sen jälkeen, kun hän ei saanut antaa kommenttejaan ajoissa.

– En todellakaan ole sulkenut kenenkään suuta. Minusta sananvapauteen kuuluu se, että silloin kun on mielestään aihetta, niin voi antaa myös kritiikkiä, Sipilä sanoi.

Sipilä kertoi pyytäneensä anteeksi Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajalta Atte Jääskeläiseltä viestiään, jossa hän sanoi menettäneensä luottamuksensa Yleen täysin. Sipilä sanoi, että uutisointi hänen perheestään sai hänet kommentoimaan asiaa tunteellisesti. Sipilän mukaan suhteet Yleisradioon ovat kunnossa. Hän ei myöskään usko, että tapauksesta on aiheutunut haittaa Suomen maineelle ulkomailla.

Pääministeri Sipilä piti tiedotustilaisuuden tänään sen jälkeen, kun Suomen Kuvalehti uutisoi, että Sipilä olisi arvostelullaan saanut Ylen hyllyttämään kolme juttua, jotka liittyvät Sipilän esteellisyyteen Terrafamen lisärahoituspäätöksessä.

Suomen Kuvalehden mukaan Yle antoi myös kirjallisen varoituksen toimittaja Ruben Stillerille Sipilän jääviyttä käsittelevän jutun valmistelusta. Varoitus on sittemmin peruttu.

Lähde:

Suomen Kuvalehti: Pääministeri Sipilä vaiensi Ylen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*