Saara Aallon menestys X Factorissa kiinnostaa suomalaisia

Saara Aallosta kirjoittavat nyt kaikki. Kuva: Ville Paul Paasimaa.

Suomalaislaulaja Saara Aalto on selvinnyt Ison-Britannian X Factor -kilpailussa jo semifinaaliin asti. Jo kahdeksan viikon ajan myös suomalaisyleisö on ollut mukana jännittämässä, kuinka pitkälle Aalto selviää kilpailussa. Aalto on ollut pudotusuhan alla jo kolme kertaa, mutta hänet on viimeisimpien viikkojen aikana nostettu yhdeksi kisan voittajasuosikeista.

Myös suomalaismedia seuraa kilpaa tiivisti. Viikonloppuisin järjestettävien liveseurantojen lisäksi uutissivustot seuraavat Saara Aallon arkea esimerkiksi Iso-Britannian lehdistön kirjoittamien uutisten kautta. Iltalehden henkilö- ja viihdeuutisten uutispäällikkö Markku Saarinen kertoo, että jo alusta asti Saara Aallon osallistuminen kilpailuun keräsi paljon lukijoita.

”Iltalehti uutisoi taannoin ensimmäisenä Suomessa, että Aalto kilpailee ohjelmassa. Aihe kiinnosti meitä toimituksessa, ja heti ensimmäisen jutun lukijamäärät olivat niin rohkaisevia, että aihetta kannatti jatkaa isommin”, Saarinen kertoo.

Kisan loppuvaiheet näytetään suorana myös suomalaisille

Mitä pidemmälle Aalto on kilpailussa selvinnyt, sitä suuremmaksi kiinnostus on myös Suomessa kasvanut. X Factoria aiemmin kahden viikon viiveellä lähettänyt Sub sai oikeudet lähettää viimeiset kaksi jaksoa suorana lähetyksenä myös Suomen televisiossa. MTV:n ulkomaisten sisältöjen ohjelmapäällikkö Hanna Kallankari-Junnola kertoo, että ohjelman saaminen suorana Subille oli erittäin tärkeää.

”Olemme asiasta saaneet myös jonkin verran kyselyitä aiemmin, ja eilen julkaisemamme live-tiedotteen myötä positiivista palautetta on tullut todella paljon, mistä olemme iloisia”, Kallankari-Junnola sanoo.

Hän myös uskoo, että katsojaluvut kasvavat lähetysten tullessa suorana. Tärkeämpää kuitenkin Kallankari-Junnolan mielestä on Aallon ja ohjelman fanien palveleminen.

”Saarasta ja X Factorista on tullut niin iso ilmiö Suomessa, ja haluamme, että suomalaiset pystyvät seuraamaan tätä jännitysnäytelmää suorana.”

Saaran menestystä seurataan ylpeydellä

Kittilästä kotoisin oleva Ismo Puljujärvi on seurannut Saara Aalto -uutisointia huvittuneena.

”Otsikko kertoo aika paljon köyhästä sisällöstä, joten en viitsi edes niitä aukaista”, Puljujärvi toteaa.

Mielenkiinto itse artistia kohtaan ei Puljujärven kohdalla ole kasvanut aiempaan verrattuna, vaikka hän on katsonutkin kaikki Aallon esitykset.

Helsinkiläinen Toni Autio sen sijaan kertoo, että Aalto on alkanut kiinnostaa artistina yhä enemmän kilpailun myötä, vaikka laulaja oli hänelle tuttu aiemmista kykykisoista sekä euroviisukarsinnoista. X Factoria hän on seurannut ennen kaikkea Saara Aallon kannalta, vaikka on katsellut myös muiden kilpailijoiden suorituksia. Kisasta uutisointi ja sosiaalinen media olivat hänelle suurin syy, miksi hän alkoi seurata kuluvaa kautta.

Iltalehden Markku Saarinen uskoo, että Saara Aallon kohdalla on kyse samasta ilmiöstä kuin esimerkiksi NHL:ssä pelaavien suomalaisten kohdalla, joiden menestystä seurataan innolla.

”Uskaltaisin jopa verrata Saara-ilmiötä kiekkoleijonien seuraamiseen. Saara on suomalaisten yhteinen juttu.”

 

Lähteet:

MTV: Mahtavaa! Saara Aallon X Factor -esitykset nähdään nyt suorana lähetyksenä Suomessa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*