Rowlingilta tulossa keväällä elokuvakäsikirjoitus

Uusi elokuvakäsikirjoitus kertoo tapahtumista ennen Harry Potterin aikaa.
Uusi elokuvakäsikirjoitus kertoo tapahtumista ennen Harry Potterin aikaa.
Uusi elokuvakäsikirjoitus kertoo tapahtumista ennen Harry Potterin aikaa. Kuva: Pixabay

Tammi ilmoitti julkaisevansa keväällä 2017 uuden Harry Potter suomennoksen. Tällä kertaa kyseessä on Ihmeotukset ja niiden olinpaikat –elokuvan käsikirjoitus, jonka on kirjoittanut itse J.K.Rowling.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat tulee elokuviin 18. marraskuuta 2016.

” J.K. Rowling laajentaa velhomaailmaansa uuteen ajanjaksoon ja paikkaan ja olen innoissani siitä, että Tammi saa tuoda tämän uuden maailman, sen ihmeelliset oliot ja henkilöt myös suomalaislukijoiden ulottuville ”, kertoo Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi Aamulehden haastattelussa.

Uuden elokuvan maailma keskittyy New Yorkiin ennen Harry Potterin aikaa. Tapahtumat alkavat vuonna 1926, kun Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) maailmanmatkalta keräämät taikaolennot pääsevät valloilleen New Yorkissa. Elokuvan ohjaaja David Yates on ohjannut neljä aikaisempaa Harry Potter –elokuvaa.

Harry Potter ja kirottu lapsi –näytelmäkäsikirjoitus ilmestyi suomennettuna tämän viikon tiistaina. Teoksen ilmestyminen ei saanut aikaan samanlaista tungosta kirjakauppoihin kuin aikaisemmat Harry Potter –kirjat. Näytelmän on kirjoittanut näytelmäkäsikirjoittaja Jack Thorne hänen, J.K. Rowlingin ja John Tiffanyn ideoiman tarinaan pohjautuen.

Helsingin Sanomien kirja-arvostelussa Juuso Määttänen huomauttaa, että vaikka Harry Potter and the Cursed Child on saanut kehuja näyttämöllä, siitä tehty käsikirjoitus on tuomittu lähinnä huonoksi fanfiktioksi.

” Uutuus ei kunnioita aiempien kirjojen tapahtumia tai logiikkaa. Kahdeksanneksi tarinaksi mainostetussa kokonaisuudessa on hetkiä, jotka suorastaan pilaavat aikaisempien kirjojen kertomat tarinat ”, Määttänen harmittelee.

 

Lähteet:

Aamulehti: Taas uusi Potter-teos suomeksi – J.K. Rowling debytoi elokuvakäsikirjoittajana

Helsingin Sanomat: Uusi Harry Potter -käsikirjoitus saa vanhat lukijat vaivaantumaan

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*