Pikkujouluaika täydessä vauhdissa ravintoloissa

Roosterin pöytiä koristavat tunnelmalliset kynttilät. Kuva: Nelli Salomäki

Pikkujoulukausi on pyörähtänyt taas käyntiin ja ravintoloissa riittää touhua. Puhelimet pirisevät jatkuvasti, kun ihmiset tekevät pöytävarauksia.

Roosterin ravintolapäällikön Riikka Loukasvuoren mukaan pikkujoulukausi starttaa marraskuun alusta ja kiirettä riittää jouluun saakka. Kiireisimmät viikonloput alkavat olla käsillä.

”Tulevasta viikonlopusta joulukuun puoleen väliin saakka tulee olemaan kiireisintä aikaa”, Loukasvuori pohtii.

Myös Pancho Villan Oulun ja Raahen ravintoloissa yrittäjänä toimiva Pekka Louhela on kokenut pikkujoulukauden alkaneen hyvissä ajoin ennen marraskuun puolta väliä. Louhela uskoo kiireisimmän ajankohdan sijoittuvan itsenäisyyspäivän kanssa samalle viikolle.

”5. joulukuuta ja sen jälkeinen viikonloppu ovat ainakin pöytävarauksien perusteella osoittautuneet suosituiksi ajankohdiksi”, yrittäjä toteaa odottavaisena.

Joulutunnelma näkyy sisustuksessa

Molemmista ravintoloista huokuu lämmin, jouluinen tunnelma. Viihtyisä ympäristö houkuttelee kokoontumaan illalliselle hyvän porukan kanssa. Roosterin pöytiä on valaistu kynttilöin ja Pancho Villasta löytyy jouluteeman mukaisia koristeluita joulukuusesta lähtien.

Roosterista löytyy joulumenu, mutta juhlijoiden suosikkina pysyy myös joulun alla hampurilaiset. Pancho Villassa puolestaan pihviannokset ovat nousseet pikkujoulukansan suosioon.

Ruuasta nautitaan rauhassa

Lounasaikaan molemmissa ravintoloissa riittää vilskettä. Tarjoilijat kiiruhtavat pöydästä toiseen palvelemaan tiukalla aikataululla ruokailevia ihmisiä, mutta sesongin aikaan asiakkaat viihtyvät paikalla pidempään. Silloin ihmisilläkin on enemmän aikaa nauttia ruuasta ja arjen kiireet odottavat hetkisen.

”Meillä on pääpaino ruuassa, joten asiakkaat vierailevat meillä keskimäärin yhdestä kahteen tuntiin”, meksikolaistyyliseen ruokaan erikoistuneen Pancho Villan yrittäjä arvioi.

Roosterissa juhlijat saattavat viettää koko illan.

”Yleensä asiakkaat syövät pari tuntia ja sen jälkeen siirtyvät alakerran pubiin jatkamaan iltaa”, Roosterin ravintolapäällikkö kuvailee.

Pikkujouluja juhlitaan myös arkena

Lauantait näyttäytyvät erityisen suosittuina Pancho Villoissa, mutta myös arkena pikkujoulukansaa on liikkeellä. Louhelan mukaan juhlijoiden määrään vaikuttaa selkeästi kaupungissa järjestettävät tapahtumat. Tapahtumien aikaan myös ruokailemaan päätyy enemmän juhlaporukoita.

Roosterin Loukasvuori ei puolestaan osaa nimetä yhtään erillistä päivää vilkkaimmaksi vaan kokee sekä perjantain että lauantain suosituiksi. Kuitenkin Roosterissakin vietetään pikkujouluja myös arkisin jonkin verran.

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*