Pesäpallokausi on jo oven takana

Kuva: Pixabay

Suomen kolmanneksi seuratuimman urheilulajin, pesäpallon kilpailukausi lähestyy pikavauhtia. Esimakua ensi kesästä saadaan jo nyt Superpesiksen halli-SM-turnauksen muodossa Seinäjoella.

Harva ymmärtää, kuinka pesäpalloilijan vuosikello eroaa lähes kaikista muista huippu-urheilijoista etenkin joukkuelajien osalta. Kilpailukauden kestäessä noin neljä kuukautta, kasvaa harjoittelukauden mitta todella pitkäksi, ja vielä kun lisätään kesälajin rajoitetut talviharjoitusmahdollisuudet, tulee rytmityksestä hyvin omalaatuinen.

Pitkää talvikautta keventää halliolosuhteissa pelattava talvinen SM-turnaus, jossa ratkotaan hallimestarin titteli. Helmikuusta maaliskuun loppuun kestävä turnaus on niin pelaajille kuin yleisöllekin tärkeä askel uuden pesäpallokauden aloittamisessa. Helmikuisen alkuturnausvaiheen jälkeen kuusi joukkuetta selviää siis lopputurnaukseen. joka pelataan tänä vuonna Seinäjoki Areenalla.

18.3. alkava lopputurnaus sinetöi asetelmat toukokuussa alkavaa Superpesiskautta ajatellen. Ennakkosuosikkeja hallimestariksi ei ole kuin yksi, ja se on kesän hallitseva mestari Vimpelin Veto. Haastajia toki löytyy, pääosin Joensuun ja Kouvolan suunnasta, sillä Vedon pitkäaikainen kilpakumppani Sotkamon Jymy tippui jo alkulohkovaiheessa. Kuitenkin on myönnettävä, että usein juuri halli-SM-turnauksessa on nähty yllätysvoittajia, kuten parin vuoden takainen Kankaanpään Mailan yllätyskulta.

Turnauksen jälkeen pääsarjatason joukkueilla on vajaa kaksi kuukautta harjoitteluaikaa ennen varsinaisen kauden alkua, ja useat joukkueet suuntaavatkin kevättä pakoon ulkomaan harjoitusleireille. Tulevan kesän ensimmäinen sarjaottelu pelataankin poikkeuksellisesti Espanjan Fuengirolassa, kun Sotkamon Jymy ja sarjanousija Imatran Palloveikot kohtaavat eksoottisissa olosuhteissa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*