Oulun Kärpät kunnioittaa seuralegendaa – ”Kimun” paita hallin kattoon

Markku Kiimalaisen paita nousee kolmantena Raksilan hallin kattoon. Kuva: Kärppäarkisto

Markku Kiimalainen edusti koko pelaajauransa ajan Oulun Kärppiä. Tulevana lauantaina Kärpät kunnioittaa Kiimalaisen menestyksekästä uraa suurimmalla mahdollisella tavalla, jäädyttämällä miehen pelinumeron 15 ja nostamalla paidan Raksilan jäähallin kattoon.

Kaudella 1972–1973 ensimmäisen ottelunsa Kärppien edustusjoukkueen paidassa pelannut Kiimalainen voitti urallaan SM-liigassa yhden mestaruuden, yhden hopeamitalin sekä neljä pronssia.

Ikikärppä viihtyi samassa seurassa peräti 19 kautta.

”Ei minulla koskaan ollut paloa lähteä Kärpistä muualle. Sain pelaajana hyvin vastuuta ja korvaukset olivat hyvät.”

Viime kaudella Kärpät nosti Jari Viuhkolan paidan hallin kattoon. Paidanjäädytysseremonia oli tyylikäs ja mahtipontinen. Lauantain juhlakalulla on jo pieni aavistus siitä, mitä tuleman pitää.

”Seura on vihjaillut, että samantyylistä juttua on tulossa kuin Jari Viuhkolan vastaavassa. En ole koskaan halunnut pitää itsestäni suurta numeroa, joten kyllähän tuo hieman jännittää.”

Seurauskollisuus ei unohtunut

Kärpät on ollut tähän mennessä muita seuroja jäljessä numeronjäädytystraditiossaan. ”Kimun” paidasta tulee vasta kolmas hallin katossa, jos ei mestaruusviirejä lasketa.

Kiimalainen uskoo, että seuran taloudellisesti vaikea aika on vaikuttanut asiaan.

”Kyllä silloin 1-divarissa mentiin aika lailla ”kädestä suuhun” -periaatteella. Ei siinä varmasti mitään ylimääräistä pystynyt miettimään. Keskityttiin vain selviytymään ja pelaamaan.”

Reijo Ruotsalaisen ja Jari Viuhkolan seuraan liittyminen tuli pienoisena yllätyksenä Kiimalaiselle. Pelaajauran loppumisesta oli nimittäin jo vierähtänyt aikaa, viimeisen pelinsä mies pelasi Kärppä-paidassa vuonna 1992.

”Kyllä seura puolittain vihjaili asiasta, mutta se aina jäi jostain syystä. Tämä kuului edesmenneen Kärppien perustajajäsenen Jorma Nykäsen viimeisimpiin toiveisiin ja tämä varmasti vaikutti myös asiaan.”

Maajoukkueessa numero 15 edusti Suomea Kanada-cupissa, Lake Placidin olympialaisissa sekä vuoden 1981 jääkiekon MM-kisoissa.

Lue lisää:

Oulun Kärpät: Kiimalaisen pelinumero jäädytetään

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*