Työttömyys jatkaa kasvuaan Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa asiakkaana 26 980 työtöntä työnhakijaa lomautetut mukaan lukien. Työttömiä oli 740 enemmän kuin vuosi sitten ja 210 enemmän kuin syyskuussa. Pohjois-Pohjanmaalla työttömien osuus työvoimasta oli noin 14,6 prosenttia. Vuosi sitten vastaava lukema oli 14,3 prosenttia.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistossa oli lokakuun aikana avoinna kaikkiaan 3950 työpaikkaa, joista uusia, lokakuun aikana avautuneita paikkoja oli 2230. Vuodentakaiseen verrattuna uusia työpaikkoja oli 170 enemmän. Muun muassa teollisuuden ja rakentamisen avustavien työntekijöiden, teollisuustuotteiden kokoonpanijoiden, asiakaspalvelutyöntekijöiden sekä myyjien ja kauppiaiden kysyntä kasvoi. Siitä huolimatta näistä ammattiryhmistä löytyy myös paljon työttömiä. Eniten työttömiä oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden, palvelu- ja myyntityöntekijöiden ja erityisasiantuntijoiden ammattiryhmissä.

Alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden osuus ikäluokkansa työvoimasta oli lokakuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla 21,9 prosenttia, kun koko maan luku oli  15,9 prosenttia. Lokakuun lopussa nuoria työttömiä oli 4530, kun vuosi sitten luku oli 240 vähemmän. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli lokakuun lopussa 8420, joka on 220 enemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden työttömänä olleita henkilöitä oli 7990, joista 3380 on ollut yli kaksi vuotta töitä vailla. Pitkäaikaistyöttömiä Pohjois-Pohjanmaalla oli 1360 enemmän kuin vuosi sitten.

Työllistymistä edistävien palvelujen piirissä oli lokakuun lopussa 9250 työnhakijaa. Työllistymistä edistäviä palveluita ovat esimerkiksi omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, kuntouttava työtoiminta, työharjoittelut. Työttömiä työnhakijoita ja työllistämispalveluissa olevia henkilöitä oli yhteensä 36225.

Edellisen vuoden lokakuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta laski Pohjois-Pohjanmaalla yhdessätoista kunnassa ja nousi seitsemässätoista kunnassa.

 

Lue lisää:

Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Pohjois-Pohjanmaan työllisyyskatsaus 10/2015

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*