Tänä iltana verotoimistoon

Muista palauttaa veroilmoitus.

Verohallinto järjestää Verojen yö -tapahtuman tänään suurimmissa toimipisteissään. Verotoimistot ovat avoinna iltayhteentoista asti mm. Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Verohallinnon viestintäpäällikön Pirjo Korvolan mukaan tapahtuman tarkoitus on avustaa ihmisiä Veroilmoitus verkossa -palvelun käyttämisessä.

”Olemme useina vuosina kampanjoineet näin veroilmoitusaikaan eri tavoilla. Olemme muun muassa kiertäneet verorekalla ympäri Suomea. Tänä vuonna päädyttiin sitten tällaiseen palveluun ja markkinointiin”, Korvola sanoo.

Kysyntää laajemmille aukioloille löytyy varsinkin silloin, kun veroilmoituksen täyttäminen on ajankohtaista. Normaalisti verotoimistot sulkevat ovensa vartin yli neljä. Tällaista aukioloajan pidennystä ei ole aiemmin kokeiltu. Mikäli vastaanotto on positiivinen, vastaavaa saattaa olla luvassa toistekin.

”Miksipä ei? Uskotaan kyllä, että asiakkaita saadaan paikalle ihan mukavasti.”

Verkkopalvelun käyttöön rohkaistaan

Tapahtuman tärkein kohderyhmä on henkilöt, jotka eivät ole syystä tai toisesta rohjenneet tehdä veroilmoitusta verkossa. Nyt henkilökohtaista apua ja opastusta on tarjolla. Neuvoja saa myös veroilmoituksen vähennyksiin liittyvissä asioissa.

”Veroilmoitus tulee melkein jokaiselle suomalaiselle ja kaikkien pitäisi muistaa tarkistaa ja täyttää se. Meidän palvelussahan se käy oikein näppärästi”, Korvola kertoo.

Yleisön mielipidettä ei vielä pysty tarkasti määrittelemään, mutta ainakin verohallinnon työntekijät ovat suhtautuneet tempaukseen innokkaasti ja myönteisesti. Tapahtumaan osallistuvia työntekijöitä alettiin rekrytoimaan oman väen joukosta heti suunnittelun alkuvaiheessa. Kyseessä ei ole mikään kiky-ratkaisu tai muukaan työajantasaustoiminta.

”Kyllä osallistujat saavat ihan oikean korvauksen tekemästään työstä. Jouduimme karsimaankin väkeä. Ihan kaikkia halukkaita ei sieltä ei voitu ottaa mukaan. Tämä on hauska tapa tehdä tätä työtä.”

Verkkopankkitunnukset mukaan

Mikäli Verojen yöhön haluaa osallistua, on tärkeää muistaa ottaa mukaan verkkopankkitunnukset ja mahdollisiin vähennyksiin liittyvät tiedot. Esimerkiksi työmatkakustannukset on hyvä laskeskella etukäteen. Samaten kotitalousvähennyksiin liittyvät tiedot.

”Tällaiset asiat, jotka vain asiakas itse voi tietää, kannattaa kirjata itselleen mukaan vaikka ruutupaperille. Ei tarvitse sitten paikan päällä alkaa ynnäilemään niitä.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*