Suomen Tivoli juhlii 130-vuotispäiväänsä

Tivoli on Oulun Hietasaaressa nyt viidettä kertaa. Kuva: Julia Asikainen

Tivoli saapui Oulun Hietasaareen 25.5., ja huvittelua jatkuu aina 18.6. asti. Torstaipäivänä ensimmäiset autot saapuvat Tivolin parkkialueelle jo hieman ennen Tivolin aukeamista, vaikka sää on pilvinen ja viileä. Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola kertoo, että vilkkainta aikaa ovat viikonloput. Myös koululaisten lomien alettua odotetaan suurempia kävijämääriä. Kesäkuun ensimmäinen viikko Oulussa on kuitenkin ollut viileä, joten Tivolissa on ollut hiljaista.

”Tivoli vaatii sen, että on auringon paistetta ja 20 lämmintä, silloin täällä on todella vilkasta”, Sariola kertoo.

Suomen Tivolilla on tänä vuonna juhlavuosi, sillä se täyttää 130 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tivoliin on tullut uusi laite, Star Flyer, joka kipuaa 30 metriin asti ja pyörii ympäri.

”Siinä tulee semmoinen vapaana liitelemisen tunne’’, Sariola kuvailee uutta laitetta. Lisäksi lapsille tulee uudet pomppulinnat.

Perjantaina 15.6. vietetään myös kansallista tivolipäivää, joka on yhteinen kaikille suomalaisille tivoleille. Päivä on myös virallisesti Suomen Tivolin syntymäpäivä. Päivän aikana Tivolissa järjestetään paljon erilaista ohjelmaa. Paikalla on muun muassa Tivolin perinteiset maskotit nalle ja possu. Lisäksi on tarjolla esimerkiksi kasvomaalausta, sirkuskoulua ja sirkusesityksiä.

Suomen Tivoli aloitti kiertueensa Järvenpäästä 13.4. ja kiertue päättyy Tuusulan Halloween-tivoliin lokakuussa. Tivoli kiertää yhteensä 13 Suomen kaupungissa. Oulun Hietasaari on toiminut Tivolin alueena nyt viisi vuotta, sitä ennen Tivoli on pystytetty Oulun Kuusisaareen. Oulun jälkeen Tivoli matkaa Rovaniemelle.

Sariolan mukaan Tivolissa innostaa työskentelemään työn monipuolisuus sekä lapsista välittyvä aito ilo.

”Tulee hyvä mieli aina kun kävelee kentällä ja kuuluu kikatusta ja kiljuntaa”, Sariola kertoo.

Sariola kertoo, että Tivoleilla menee tällä hetkellä hyvin. Niille on edelleen paljon kysyntää ja ne kuuluvat perheiden perinteikkääseen vapaa-ajan viettoon. Sää on kuitenkin suuri tekijä, mikä vaikuttaa aina Tivolin kävijämääriin. Viime vuonna kylmän kesän takia Tivolilla ei ollut niin paljoa asiakkaita kuin taas aurinkoisempina kesinä.

Muita haasteita Tivolille voi tuoda alueet kaupungeissa. Tiiviin rakentamisen vuoksi sopivat alueet häviävät kaupungeista, ja joudutaan tekemään ennakkotyötä siitä, että saadaan säilytettyä tapahtuma-alueet.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*