Postin lakko laajenemassa – oululaisyritykset valmiina

Postin lakko uhkaa laajentua laajemminkin kuljetusliiton aloille, sillä Posti- ja logistiikka-alan unioni on pyytänyt niiltä tukitoimia. Postin lakko ei ole vielä toistaiseksi aiheuttanut ongelmia Oulussa toimiville yrityksille. Yritykset ovat järjestäneet kuitenkin vaihtoehtoisia tavarantoimitustapoja.

Pekka Gröhn joka toimii Oulun Verkkokauppa.comin myymälän myymälävastaavana, ei näe Postin lakon tuottavan heille ongelmia ainakaan vielä. Hän kertoo, että lakko ei ole vaikuttanut negatiivisesti heidän toimintaansa.

”Ainoa mitä on ollut havaittavissa, on se, että ihmiset ehkä tilaavat tuotteita myymälään enemmän sen sijaan kuin tilaisivat postitoimituksella. Ihmiset ovat valmiita hakemaan tilatun tuotteen myymälästä kauempaakin, kun sen saa silloin varmasti ajallaan”, Gröhn kertoo lakon vaikutuksista.

”Varsinaisesti itse liikkeen asiakasmäärään lakko ei ole vaikuttanut.”

Verkkokauppa.com on varautunut siihen, että lakko laajenee muillekin kuljetusliiton aloille.

”Se on huomioitu ja meillä on varakeinoja varalle, eli kokonaan toinen toimija”, Gröhn päättää.

Samoilla linjoilla on myös Jukka Wimmer, joka toimii Kruunukalusteen Oulun toimipisteen myymäläpäällikkönä. Hänen mukaansa Postin lakolla ei ole ollut ongelmia yrityksen toiminnalle.

”Ei ole näkynyt vielä meillä myynnissä tai asiakkaiden määrässä. Ainoa, että paperit joita lähetämme rahoitusyhtiöille, saattavat jäädä välille”, Wimmer kertoo Kruunukalusteen tilanteesta.

Hänen mukaansa ihmiset eivät ole muuttuneet yhtään aktiivisemmiksi tulemaan myymälään eikä lakko ole vaikuttanut nettimyyntiinkään.

Wimmer ei ole ainakaan vielä huolissaan lakon laajenemisesta, mutta kertoo myös, että tilannetta pitää tarkkailla.

”Meillä on yksityinen firma, joka hoitaa kuljetukset, joten tällä hetkellä ei ole suurta pelkoa, että lakko aiheuttaisi ongelmia tavaran toimituksessa. Totta kai, jos kaikki menevät lakkoon, niin silloin meidän täytyy keksiä jotain muuta, mutta tällaista tilannetta en ole vielä ikinä nähnyt”, Wimmer päättää.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*