Päivän gallup: Mitä mieltä olet polttoaineen hinnasta?

Polttoaineveroa on korotettu tällä vuosikymmenellä neljä kertaa ja viimeksi tänä vuonna. Ensi vuonna veroa ei kuitenkaan koroteta. Kysyimme autoilijoiden mielipiteitä polttoaineen hinnasta.

”Polttoaine on kallista. Se voisi olla halvempaa tai jos minulla olisi rahaa, ostaisin sähköauton. Sopiva hinta bensalle olisi vaikkapa euro”, Susanna Tervonen sanoo.

 

 

 

”Olen ajanut autoa vasta vähän aikaa, mutta muistan ajan, kun polttoaine oli paljon halvempaa. Ainahan sitä miettii, että kaiken pitäisi olla halvempaa.  Polttoaineveroa ei olisi tarpeen kiristää, mutta ehdoton kipuraja menee kahdessa eurossa. Sen jälkeen jäisi auto pihaan”, ensiautoaan tankannut Anja Vuorikivi toteaa.

 

 

 

”Toivoisin polttoaineen olevan halvempaa, mutta ei nyt vielä hirveästi itketä tankille mennessä. Kaksi euroa olisi psykologinen raja, jonka jälkeen autoilu loppuisi. Sähköautot ovat onnettomia räppänöitä. Hyötysuhde niissä on surkea”, ammattiautoilija Pekka Soinilehto kertoo.

 

 

 

”Mistä sitä polttoaineen hintaa nyt enää alentaisi. Tämä on velkainen valtio, niin eihän sitä ole mahdollista alentaa. Nytkin veroja maksetaan, mutta mihin verotulot menevät. Polttoainevero on alun perin ollut tiestön ylläpitoa varten. Jos dieselin hinta olisi kaksi euroa, alkaisin kulkea pyörällä”, sanoo Ossi Asikainen.

 

 

 

Teksti ja kuvat: Nuutti Peltomaa ja Antero Lehtonen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*