MTV: Turvapaikanhakijoille lisää opastusta – Kempele nopeutti aikatauluja

MTV:n mukaan Maahanmuuttovirasto lisää entisestään turvapaikanhakijoiden koulutusta ja erityisesti perehdytystä käyttäytymistapoihin aiotaan lisätä. Päätös tehtiin ennen Kempeleen raiskaustapausta, mutta nyt aikataulua nopeutetaan.

”Käyttäytymissääntöihin on kiinnitetty aikaisemmin jo paljon huomiota. Meidän pitää parantaa, että viesti menee paremmin läpi. Vastaanottokeskuksissa ja niiden ulkopuolella pitää käyttäytyä hyvin ja ilman häiriöitä”, Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Olli Snellman kertoo MTV:lle.

Vastaanottokeskukseen saapuessaan turvapaikanhakijat saavat laajan infopaketin, jossa käydään läpi perussääntöjä Suomen yhteiskunnassa. Lisäksi turvapaikanhakijoille on koostettu koulutusmateriaalia seksuaalisuudesta, tasa-arvosta, terveydestä, taloudesta ja ruoasta. Materiaalia on ollut koostamassa useita järjestöjä, ja kaikissa vastaanottokeskuksissa opastus järjestetään samojen ohjeiden mukaan.

”Tällaisten asioiden painoarvo on ollut korkea jo aikaisemminkin, mutta ehkä nyt se kirkastui entisestään”, Snellman sanoo.

 

Asiasta uutisoi ensin MTV.

 

Lue lisää:

MTV: Maahanmuuttovirasto lisää turvapaikanhakijoiden opastusta – Kempele nopeutti aikatauluja (25.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*