Liikkujalle löytyy vaihtoehtoja myös joulun aikaan

Hiihtäjät ovat joulun ajan säiden armoilla, sillä myös latujen kunnossapitäjät hiljentyvät joulunviettoon. Kuva: Pixabay

Oulun kaupungin liikuntahallit ovat joulun aikaan auki vielä aatonaattona. Sisäliikuntahallit ovat suljettuina joulupyhien ajan jouluaattona sekä joulupäivänä.

Esimerkiksi uimahallit menevät aatonaattona normaalin joulupyhien käytännön mukaan kiinni kello 18. Osa liikuntapaikoista aukeaa taas tapaninpäivänä, mutta aukioloajoissa on eroja.

”Sisäliikuntapaikat ovat auki vähän lyhyemmällä tai täydellä aukioloajalla”, Oulun kaupungin liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio sanoo.

Jos perheet haluavat joulun viettämisen lomassa poiketa ulkoilemassa, latuja ja aidattomia jääalueita löytyy kaupunkilaisten käyttöön normaalisti, mikäli sää vain sen sallii. Ihmisten on kuitenkin syytä ottaa huomioon, että esimerkiksi hiihtoladuista ei joulupyhinä huolehdita. Liikuntatoimi hiljentyy muiden ohella joulunviettoon.

”Jos on kova pyry, ei latuja jouluaattona aurata. Joulun jälkeen ulkoliikuntapaikkoja hoidetaan uuteen vuoteen asti ihan normaalisti”, kaupungin ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival kertoo.

Puolitaival uskoo, että joulupyhien jälkeen ihmisiä on runsaasti liikuntapaikoilla sulattelemassa jouluruokia. Hän toteaa, että viime vuosina joulupyhien jälkeiset ajat ovat olleet lumenpuutteen takia heikkoja, mutta tänä vuonna tilanne vaikuttaa taas paremmalta.

”Tämä vuosi näyttää sen suhteen paremmalta, sillä pakkasten johdosta esimerkiksi ulkojäitä on saatu jäädytettyä. Latuolosuhteiden kannalta lunta tarvittaisiin vielä lisää, mutta tilanne on senkin suhteen ihan hyvä”, Puolitaival näkee.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*