Kuvareportaasi: Eläinpuiston asukit valmiina vastaanottamaan vieraita

Eläimet ovat uteliaina tulijoita vastassa.

Limingan perälle Escurialin eläinpuistoon on laskeutunut kesä. Idyllisen maalaismaiseman seesteisessä ilmassa kajahtelevat eläinten äänet. Sisäpihalla seisoo kaksi toisilleen tuttua miestä jutustelemassa. Paikan rahoittamisessa auttanut entinen pankinjohtaja on poikennut tilan omistajan Väinö Latvakosken luokse.

Väinö Latvakoski kertoo, miten paikan avaamiseen valmistauduttiin. Hänen ja toisen omistajan Veijo Vartiaisen työpäivät jatkuvat toisinaan yöhön saakka.

Talven jälkeen oli paljon tekemistä ja esimerkiksi lunta alettiin kuskata pois hyvissä ajoin. Sitä oli ennennäkemättömän paljon ja kinosten vaurioittamia häkkejä täytyi kunnostaa. Ennen avaamista haravoitiin talkooporukalla. Nyt laitumilla vihertää ruoho.

Eläinten hyvinvointi on ykkösasia. Latvakosken mukaan niiden ravintoon ja oleskelutiloihin panostetaan, jopa henkilökuntaa enemmän.

Toimintaa on kasvatettu perustamisvuodesta 1987 asti ja nykyään sulassa sovussa elelee jo viisikymmentä eri lajia. Uusia eläimiä ihmisten iloksi tuodaan vuosittain. Tuoreimpia tulokkaita ovat kaksi nuorta laamaa ja uusi papukaijalaji. Kesäkuussa tilalle saapuu Kamerun-vuohi.

Lasten kestosuosikki oli satakiloinen kuningaspossu Elvis. Tämän menehdyttyä vierailijoita ihastuttavat auringossa paistattelevat minipossut.

Yhden kesäkauden aikana tilalla käy 15-20 000 vierasta. Katselemisen lisäksi on toiminnallistakin tekemistä, kuten talutusratsastusta. Taukohetkeä voi viettää vaikkapa vanhanaikaisessa linnakahvilassa tai makkaranpaistopisteen äärellä. Kioskista voi ostaa pieniä matkamuistoja.

Kasvihuoneessa kukoistaa.

 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*