Kiinalaisia kiinnostaa Suomi – Oulukin haluaa osansa

Qin MoShi tuli Ouluun opiskelemaan, koska suomalainen koulutus on arvostettua. Kuva: Qin MoShi

Oulun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Qin MoShi saapui Suomeen tänä syksynä. Hänen mukaansa moni kiinalainen haluaa tulla Suomeen katsomaan joulupukkia We are in Love –ohjelman houkuttelemina.

We are in Love –sarja kertoo kahden entuudestaan toisille tuntemattoman julkkiksen kuhertelusta eksoottisissa matkakohteissa. Lappi-jaksossa kyyhkyläiset pääsivät muun muassa saunomaan ja pilkkimään.

”Suomi oli näkyvästi esillä We are in Love -ohjelmassa, joka on yksi Kiinan suosituimmista tosi-tv-sarjoista. Suomi-jaksoilla oli noin 350 miljoonaa katsojaa”, Finpron Visit Finland –yksikön johtaja Paavo Virkkunen kertoo Lännen Median haastattelussa.

Virkkusen mukaan myös puhdas luonto ja hiljaisuus houkuttelevat Suomeen kiinalaisia turisteja.

Verrattuna viime vuoteen kiinalaisten yöpyminen Suomessa nousikin 40 prosenttia. Yöpymiskertoja oli viime vuonna peräti 182 000 ja ensi vuodelle odotetaan vielä suurempaa ryntäystä.

Koulutus houkuttelee Suomeen

Vaikka myös Qin MoShi seurasi We are in Love-sarjaa viime keväänä, eivät hänen tietonsa Suomesta rajoitu pelkästään siihen.

”Tiesin Suomesta Nokian, Angry Birdsin, lumisen luonnon ja sen, että suomalainen koulutus on maailmankuulua. Luulin suomalaisten olevan ujompia”, Qin ihmettelee.

Myös Suomen huono taloustilanne ja alkoholimyönteisyys tulivat yllätyksinä.

”Kiinalaiset haluavat oppia suomalaisilta erityisesti hyvinvoinnin ja koulutuksen suhteen. Yksi syy siihen, miksi valitsin Suomen, oli se ettei täällä ole lukukausimaksuja.”

Oulun vahvuutena meren läheisyys

Qin MoShin mielestä Oulu on juuri sopivan kokoinen kaupunki, jonka erityisvahvuus on meren läheisyys.

”Yllätyin siitä, kuinka kauniit merinäköalat täällä on.”

Maisemien lisäksi Oulu houkuttelee kiinalaisia ICT-osaamisellaan ja erinomaisella koulutuksellaan.

”Kaikki kiinalaiset tuttuni täällä ovat joko opiskelijoita, liikemiehiä tai naimisissa suomalaisen kanssa”, Qin MoShi kertoo.

Oulun mainetta matkailussa aiotaan parantaa

Oulun maineen parantamiseen kansainvälisillä markkinoilla on myös kehitetty hanke nimeltä Attractive Oulu Region. Hankkeen rahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto ja sen toteutusaika on 31.08.2018 saakka.

Yksi Attractive Oulu Region –hankkeen kohdemaista on juurikin Kiina. Ideana on yhdistää Syötteen ja Kalajoen matkailukeskusten, Rokua Geopark –matkailualueen, näiden alueiden kansallispuistojen, luontokeskusten ja Oulun alueen tarjonta sekä palvelut alueelliseksi, yhtenäiseksi matkailupaketiksi.

Yhteistyöstä Kiinan kanssa vastaa Rokua Geopark, joka tarjoaa elämyspalveluita kuten melontaa Oulujärvellä.

 

Lähteet: 

Ilkka.fi:  Suomi-matkailu on nyt kuumaa kamaa Aasiassa – Hittisarjassa Lappi on rakkauden kehto

Businessoulu.com: BusinessOulu ohjelmat ja hankkeet

Rokuageopark.fi: Attractive Oulu Region 2018

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*