Kausi-influenssarokotteet nyt saatavilla Oulussa

Influenssarokotteen antama suoja kestää noin vuoden ajan. Kuva: Pixabay.

Kausi-influenssarokote on saatavilla Oulun hyvinvointikeskuksissa ja terveysasemilla viikoilla 45 ja 46 maanantaista torstaihin klo 15-17 välisenä aikana. Tarkemmat paikat ja lisätiedot löytyvät Oulun kaupungin verkkosivuilta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan rokote kannattaa ottaa ennen influenssakauden alkua marras-joulukuussa. Rokotteen voi ottaa myös myöhemmin, mutta suojan kehittymiseen kuluu pari viikkoa rokotteen ottamisesta. Rokote ei siis estä sairastumista, jos influenssavirus on jo ehtinyt tarttua.

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt ovat oikeutettuja ilmaiseen kausi-influenssarokotteeseen. Ilmaisen rokotteen voivat hakea esimerkiksi terveydenhuollon työntekijät, yli 65-vuotiaat, raskaana olevat, 6-35 kuukauden ikäiset lapset, varusmiehet, sairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvat sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden läheiset.

Rokotteen voi ottaa myös omakustanteisesti. THL:n mukaan rokotteen hinta on noin 10-14 euroa riippuen valmisteesta. Oulussa reseptin voi hankkia omalta terveysasemalta Oulun Omahoito -verkkopalvelun kautta tai puhelimitse.

Joka vuosi erilainen rokote

THL:n mukaan influenssavirukset muuntuvat vuosittain välttääkseen elimistön kehittämiä puolustusmekanismeja niitä vastaan. Tämän vuoksi Maailman terveysjärjestö WHO määrittää käytettävät rokoteviruskannat joka vuosi uudestaan.

Kausi-influenssarokote on syytä ottaa joka vuosi, koska rokotteen antama suoja kestää vain noin vuoden ajan.  Influenssarokote antaa suojan myös sikainfluenssaa vastaan.

Lähteet:

https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/kausi-influenssarokotukset

https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*