Jouluterwasta joululoman viettoon

Jouluterwa-turnaus pelattiin Arina-areenalla 16.-17. joulukuuta. Kuva: Antero Lehtonen

Iloinen mieli ja punaiset posket täyttivät viikonloppuna Arina-areenan Oulussa, kun 6–11-vuotiaat juniorijalkapalloilijat kokoontuivat pelaamaan viimeisen kerran tänä vuonna. Tervarit Juniorit järjesti Jouluterwa-turnauksen ensimmäistä kertaa, ja siihen osallistui 70 joukkuetta Oulusta ja lähialueelta.

Aamusta lähtien kenttä oli täynnä pikkuisia jalkapalloilijan alkuja. Koko alue oli jaettu viiteen kenttään, joista kahdella pienimmällä pelasivat nuorimmat.

Alkulämmittelyissä näkyi hippaa, syöttöharjoituksia ja juoksentelua. Lopuksi valmentajat kokosivat joukkueet yhteen ja huudettiin oman joukkueen nimi.

“Tämä on meidän perheen normaalia arkea. Koko viikonloppu menee täällä, kun meillä on kaksi poikaa ja yksi tyttö mukana turnauksessa”, sanoi Ville Karppelin.

Pelien alkaessa vanhemmat kokoontuivat katsomoon kannustamaan. Joissakin peleissä ääni nousi niin kovaksi, että kentällä juniorit olivat hieman ihmeissään.

Talkoilla kerätään rahaa ja järjestetään tapahtumia

Tervareiden U8-joukkue oli perustanut Areenan aulaan kioskin, josta lapset kävivät hakemassa välipalaa ja vanhemmat kahvia. Kioskin tuotolla kerätään varoja joukkueelle.

“Poikani joukkueella on kioskivuoro ensimmäistä kertaa ja kauppa käy hyvin. Rahoilla hankitaan joukkueelle ensiapulaukku ja verkkareita”, Emilia Attias kertoi.

Turnauksen johtaja Pekka Kainu kertoi, että kaikki on sujunut hyvin. Vapaaehtoisia järjestäjiä on mukana reilu parikymmentä. Hänellä oli myös vastuullaan kaksi joukkuetta turnauksessa.

Kaveruus ja liikunta on tärkeintä junioreilla

Iltapäivällä nuorimmat pelasivat viimeisiä pelejään. Kolme peliä päivässä on kova rasitus junioreille. Sen näkee kentällä, kun peleissä alkaa muodostumaan juttukerhoja. Yhdessä pelissä sivurajan antamisen jälkeen pelaaja huomasi tilaisuutensa ja karkasi yksin läpi, mutta ei saanut tehtyä maalia.

Tervareiden U8-joukkueen valmentaja Jarkko Vähäkangas sanoo kokevansa onnistumisen hetkiä, kun näkee innostuneita pelaajia punaisine poskineen. Hän painottaa, että liikunnallisuus on tärkeintä, mutta myös onnistuneista suorituksista iloitaan.

Kun U8-joukkue kokoontui pelien jälkeen yhteen, ei ollut ihan varmaa, miten kaksi viimeistä peliä päättyivät. Yksimielisyys vallitsi sen sijaan aamun ensimmäisestä pelistä, jonka joukkue hävisi.

Juniorit eivät jaksa kauaa miettiä lopputulosta, vaan yhdessäolo ja kivat touhut jatkuvat pelien jälkeen. Kaikki pelaajat palkittiin jalkapallokeräilykorteilla ja juniorit poistuivat joulun viettoon iloisin mielin.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*