Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden asuminen siirtyy Linnanmaalle

Journalistiopiskelija Linnea Mustonen majailee mukavasti Otokylässä. Kuva: Johanna Kiviniemi

Oulun ammattikorkeakoulun Kotkantien ja Teuvo Pakkalan kadun kampukset muuttavat 2020 Linnanmaalle yliopiston yhteyteen. Samalla kasvaa paine majoittaa näiden kampusten opiskelijoita lähempänä Linnanmaata. Opiskelijoiden keskuudessa keskustelu muuttamisesta lähemmäs tulevaisuuden opiskelupaikka on vilkasta, ja tietoa on ollut saatavilla hajanaisesti sekä muutosta että asumisesta.

Otokylän Höyhtyän asunnoissa majaileva Linnea Mustonen on miettinyt tulevaa opiskelupaikan muutosta. Hän nauttii asuntonsa laadukkuudesta. Asunnot ovat hyvässä kunnossa ja toimivasti suunniteltuja. Hän ei suunnittele muuttavansa lähemmäs Linnanmaata, vaikka päivät pitenevät koulumatkan kasvaessa.

”En ole kiinnostunut taistelemaan asunnoista lähempänä Linnanmaata. Asuminen Otokylässä vaikuttaa edelleen fiksuimmalta ratkaisulta”, Mustonen toteaa tyytyväisenä.

Otokylä luottaa laatuun

Otokylä ry luottaa laatuun. Kuva: Johanna Kiviniemi

Kotkantien kampuksen läheisyydessä toimiva Otokylä ry luottaa laatuun ja asuntojensa hintojen kilpailukykyisyyteen. Asukasyhdistyksen vilkas toiminta on viihtyvyyttä lisäävä tekijä ja kilpailuvaltti Linnanmaan läheisyyden asuntoihin verrattuna.

”Eihän tämä muutto toimintaamme helpota, mutta uskomme asukkaiden pysyvän. Joukkoliikenteen parantaminen on ensiarvoisen tärkeää”, Otokylä ry:n toiminnanjohtaja Juha Rahkola miettii.

Otokylä ry on Oulussa toimiva yhdistys, joka tarjoaa asuntoja lähinnä opiskelijoille. Asukaspaikkoja on tällä hetkellä 600 ja ne sijaitsevat Höyhtyällä, Kaukovainiolla, Kontinkankaalla ja Intiössä.

Uusia kohteita ja palvelun parantamista

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön (PSOAS) palvelupäällikkö Jari Simonen kertoo heillä olevan käynnissä monia erilaisia hankkeita, jotta Linnanmaalle saataisiin asuntoja mahdollisimman monille opiskelijoille. Osa suunnitelmista odottaa vielä Linnanmaan alueen kaavamuutosten vahvistamista, mutta pitkällä aikavälillä on tavoitteena lisätä alueen opiskelija-asuntojen määrää lähes tuhannella.

”Kaikki hankkeet eivät tule ehtimään valmiiksi vuoteen 2020 mennessä, mutta tilanne on tällä hetkellä jo hyvä Linnanmaan ympäristössä”, Simonen toteaa.

PSOASilla on tällä hetkellä Oulun alueella 5500 asuntopaikkaa ja tulevaisuudessa määrä hieman lisääntynee. Palvelua opiskelijoille ollaan parantamassa uudella toimistolla, joka avataan Linnanmaalle. Tämä toimisto palvelee alueen opiskelijoita keskustassa olevan toimiston lisäksi.

”Linnanmaan uusien asuntopaikkojen lisäksi tulossa on uudiskohde myös Välkkylän alueelle, joka soveltuu hyvin Kontinkankaan alueella opiskeleville”, Simonen selvittää kokonaiskuvaa.

Kaupunki lupaa parannuksia joukkoliikenteeseen

Joukkoliikenteen uudelleen suunnittelu on aloitettu. Kuva: Johanna Kiviniemi

Ammattikorkeakoulun muutto ja suurten opiskelijamassojen keskittyminen Linnanmaalle vaatii liikkuja Oulun kaupungilta. Joukkoliikenteen uudelleen suunnittelu sekä kilpailutus on aloitettu. Kaikki uusi vie kuitenkin aikaa ja toiminnan saaminen käyntiin on omanlaisensa prosessi.

”Runkolinjoille 1, 2, 3 ja 5 ollaan saamassa isompaa kalustoa, joten yhdelle vuorolle mahtuu enemmän matkustajia”, selvittää joukkoliikennesuunnittelija Anna-Sofia Hyvönen Oulun kaupungilta.

Oulun joukkoliikenne suunnittelee vuorojen lisäämistä, ja uusia reittejä eri puolilta Oulua Linnanmaalle, jotta lisääntyvä liikenne saadaan hoidettua. Uudet reitit ja kaluston kilpailutus perustuvat kaupungin tekemille selvityksille ja mallinnuksille ihmisten liikkumisesta. Reittien ja järeämmän kaluston tulisi olla toiminnassa 2020. Sopivasti yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhdistyessä.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*