Opiskelijabileistä saattaa saada helpotusta stressiin

Opiskelijabileisiin yhdistetään usein alkoholin käyttö. Kuva: Pixabay

Opiskelijat kokevat opiskelun arjen yhä enemmän stressaavaksi, sillä opinnoissa menestyminen ja tiukka aikataulu tuntuvat ajoittain raskaalta. Opiskelijaelämään kuuluvat opiskelijabileet ja tapahtumat ovat mukavia ja odotettuja irtiottoja arjen keskelle.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön yhteisöterveyden psykologi Maria Valtari kertoo Ylen uutisessa, että bileistä voi olla apua stressinpoistoon, mutta niihin yhdistetty alkoholin käyttö voi pahimmillaan vain pahentaa ahdistusta. Kun juhlimiseen lähtee mukaan oikealla asenteella ja alkoholin käyttö pysyy sopivissa rajoissa, ovat opiskelijatapahtumat hyvä keino verkostoitumiseen ja vertaistuen saamiseen.

Oulun ammattikorkeakoulun journalistiopiskelijat palasivat eilen aamulla journalistiristeilyltä, jota oli odotettu pitkään.

”Oli mukavaa päästä omalla opiskelijaporukalla reissuun ja pitämään hauskaa. Kun alkoholin käyttäminen pysyi sopivissa rajoissa, oli reissu oikeasti hyvä tapa irtautua opiskelijan arjesta”, matkalla mukana ollut Johanna Kiviniemi kertoo.

Lähde:

Yle: Juhliminen saattaa helpottaa stressiä

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*