Niittomiehet nousivat kuilun partaalta SaiPan ohi F-liigakarsinnoissa

Täpötäysi Krankka-areena repesi riemuun, kun Limingan Niittomiehet varmistivat ottelusarjavoiton SaiPaa vastaan yli 600-päisen kotiyleisön edessä. Niittarit voittivat viidennen ja ratkaisevan ottelun lopulta maalein 4–3 ja hoitivat ottelusarjan kotiin voitoin 3–2. Voiton takuumiehenä toimi tänään Tomi Takala, joka iski kaksi maalia SaiPan verkkoon.

Niittarit olivat kuilun partaalla F-Liigakarsinnoissa, kun liminkalaiset hävisivät sarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Joukkue kuitenkin kasasi itsensä toisen ottelun jälkeen, ja kahden tyylipuhtaan voiton myötä sarja oli ratkaisuotteluun lähdettäessä tasan 2–2.

Ottelu eteni pääpiirteittäin kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa, vaikka SaiPa taisteli kunniakkaasti. Maaleja tehtiin vuorotellen, SaiPan ottaen Niittareiden yhden maalin johdon kiinni kolme kertaa ottelun aikana. Loppujen lopuksi Takalan maali kaksi syöttöpistettä metsästäneen Petteri Hanskin esityöstä oli lappeenrantalaisille liikaa.

SaiPan ottelun hahmo oli tänään joukkueen maalivahti Juha Ahtiainen, joka otti seitsemäntoista torjuntaa kahdestakymmenestäyhdestä laukauksesta.

Molempien joukkueiden tunteet alkoivat lämmetä kolmannen erän edetessä, kun fyysiset kaksinkamppailut kovenivat ja yleistyivät.

Kolmas erä eteni tasaisesti, ja kummallakaan joukkueella ei ollut varsinaisia maalintekopaikkoja. SaiPa käytti aikalisänsä, kun kolmatta erää oli jäljellä vähän reilut viisi minuuttia. Lappeenrantalaiset pääsivät puolittaisille vetopaikoille, mutta Niittareiden peittopeli toimi mallikkaasti. Iiro Rantaniemi hoiti maalinsuulla loput.

SaiPa otti maalivahdin pois ensimmäistä kertaa noin kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. SaiPan kuudella viittä vastaan peli on kuitenkin luokatonta, ja Niittarit hoitavat ottelusarjan kotiin.

Niittarit aloittivat ottelun erittäin vahvasti ja kotijoukkue siirtyi 1–0 johtoon ainoastaan reilun minuutin pelin jälkeen, kun Olli Lukkari ohitti Ahtiaisen, Santtu Rehun hienon esityön siivittelemänä. Niittareiden hallinta jatkui, mutta SaiPa käytti omat paikkansa tehokkaammin. Juho Seppälä laukoi yhdeksännellä minuutilla kantilta Rantaniemenohitse.

Ottelusarjan ykköspyssy Eemil Äijälä iski ylivoimalla sarjan kymmenennen pisteensä, kun kaukolaukaus painui puolesta kentästä maalin sisään. Kuitenkin vain noin puoli minuuttia myöhemmin SaiPa vastasi omalla kaukolaukauksella, kun Lassi Junnilainen iski ottelun toistamiseen tasoihin.

Niittarit viimeistelivät erätaukolukemat kolmeen kahteen, kun Tomi Takalapääsi viimeistelemään lähes tyhjään maaliin Petteri Hanskin loistavasta esityöstä.

Toisessa erässä SaiPa oli vahvempi, ja noin neljän minuutin pelin jälkeen Pyry Forsman ja Jasu Lind pääsivät herkuttelemaan lähietäisyydeltä ottelun kolmannen kerran tasoihin.

LNM siirtyi neljättä kertaa yhden maalin johtoon, kun Takalapääsi iskemään toistamiseen maalin lähettyviltä. Petteri Hanski nappasi ottelun toisen syöttöpisteensä Takalan maaliin.

Limingan kolmannen erän puolustus oli lopulta ratkaiseva tekijä viidennessä ottelussa. Viimeisen ottelun kolmas erä oli ainoa erä sarjassa, jossa kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Niittareiden ylivoima oli myös tappavan tehokasta, kun SaiPa otti sarjassa kahdeksan jäähyä, joiden aikana Niittarit tekivät viisi ylivoimamaalia.

Helsinki vastaan Liminka

Niittomiehet etenevät liigakarsinnan toiselle kierrokselle, jossa vastassa odottaa F-Liigan kestomenestyjä EräViikingit Helsingistä. Mollivoittoisen kauden F-liigassa pelannut ErVi voitti paikallisvastutaja Hawksin liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella suoraan kolmessa ottelussa. Toisen liigakarsintakierroksen voittaja pelaa ensi kaudella F-Liigassa. Liigapaikka olisi Niittomiehille historiallinen, sillä joukkue ei ole ikinä pelannut salibandyä korkeimmalla sarjatasolla.