Montako käyttötarkoitusta keksit esimerkiksi hammasharjalle tai suodatinpussille?

Lähdimme sosiaalisen median laineille selvittämään vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia arkisille esineille. Sosiaalisista medioista valjastimme Facebookin ja Instagramin. Joukkoistamisprojektin tuloksena löysimmekin hyödyllisiä tapoja käyttää muun muassa maalitelaa, hammasharjaa tai viinipulloa.

Hammasharja käy hyvin esimerkiksi lemmikin varpaiden tai kylpyhuoneen pesuun

Saammamme vihjeen mukaan hammasharja on erinomainen esimerkiksi koiran polkuanturoiden puhdistukseen. Tämän lisäksi hammastahna toimii mainiona pesuaineena samaisessa tarkoituksessa.

Kylpyhuoneessa hammasharjalla on useampi mahdollinen käyttökohde: kaakeleiden välit puhdistuvat ja lattiakaivon suoja aukeaa käden käänteessä.

Hammasharjaa voi käyttää myös siveltimenä vesivärimaalauksessa tai orpojen kissanpentujen harjaamiseen. Jälkimmäisessä hammasharja tuntuu kissaemon kieleltä.

Hammasharjallekin löytyy monia käyttötarkoituksia. Kuva: Reetta Lähteenmäki

Suodatinpussista kätevä mikrokupu tai kääre

Jos hernekeitto roiskii mikrosi seinät, voit verhoilla lautasen suodatinpussilla ja näin säästyt sotkuilta. Suodatinpussista muuntautuu myös kätevästi kääre esimerkiksi hampurilaiselle, jolloin kastikkeet ja lisukkeet eivät leviä pitkin rinnuksia herkuista nauttiessa. Silmälasien huurtuessa nautinnon lomassa suodatinpussista löytyy apu myös tähän pulmaan: suodatinpussilla on hyvä pyyhkiä lasipintoja, koska se ei nukkaannu.

Vanha puhelin voi toimia vielä esimerkiksi vasarana. Kuva: Reetta Lähteenmäki

Vanhasta puhelimesta syntyy mediasoitin tai vaikkapa ovistoppari

Vielä käyttökunnossa olevaa matkapuhelinta voi uusiokäyttää muun muassa mediasoittimena kotona. Langattomaan lähiverkkoon yhdistettynä esimerkiksi musiikit toistuvat Spotifystä ja suosikkisarjat Netflixistä kätevästi vähän tilaa vievältä laitteelta. Käyttökelvotonta laitetta taas voi käyttää vasarana tai vaikkapa ovistopparina.

Työryhmä: Antti Tauriainen, Anni Hurtig, Reetta Lähteenmäki, Sami Luukela

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*