Metsurit erehtyivät tontista – laajat tuhot kaupungin viheralueella

Tuhoutunut viheralue toimi lähialueen asukkaiden ulkoilureittinä. Kuva: Pixabay

Helsingin Metsälässä metsurit kaatoivat puita väärältä tontilta.

YIT:n aliurakoitsijoina toimineet metsurit erehtyivät tontista ja raivasivat Helsingin kaupungin omistamalta viheralueelta puita, kunnes alueen asukas kävi mainitsemassa heille asiasta. Puita oli ehtinyt kaatua jo toistakymmentä, kun metsurit huomasivat virheensä. Osa kaadetuista puista oli iältään jopa satavuotiaita.

Vahinko kiiri Helsingin kaupungin metsävastaavan Vesa Koskikallion korviin, kun tuho oli jo tapahtunut. Koskikallio kertoo Helsingin Sanomille kaupungin vaativan korvausta YIT:ltä. Korvaussummaa ei kuitenkaan ole vielä tarkennettu.

YIT:n Uudenmaan asuin- ja pientalorakentamisen yksikönjohtaja Tero Karislahti kertoo työntekijöiden tehneen rehellisen virheen. Karttaa oli mitä ilmeisimmin tulkittu väärin. Hän kuitenkin painottaa, että YIT pyrkii korjaamaan aiheuttamansa tuhot ja parantamaan alueen viihtyvyyttä, vaikkei sitä enää täysin samaan kuntoon saadakaan.

HS: Täystuho Helsingin Metsälässä: Metsurit menivät väärälle tontille, jopa 100-vuotiaat männyt vedettiin matalaksi kalliolta

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*