Linnakallioon seikkailu- ja vapaa-ajan keskus

Kempeleen Linnakallion louhosalueelle on suunnitteilla seikkailu- ja vapaa-ajan keskus, kirjoittaa Kaleva. Destian louhos muutetaan kalliojärveksi, ja 70 hehtaarin kokoiselle alueelle rakennetaan liikuntaan ja liikuntamatkailuun painottuva kurssi- ja koulutuskeskittymä.

Tavoitteena on, että vuonna 2025 Linnakalliolta löytyy kalliojärven uimaranta ja sukelluskeskus, seikkailu- ja huvipuisto sekä hotelli, karavaanarialue ja lomakylä.

Tavoitteena houkutella myös ulkomaisia matkailijoita

Linnakallio-hanke polkaistiin käyntiin tämän vuoden keväällä, mutta alueen muokkaaminen tulevaisuuden tarpeisiin on ollut vireillä jo pitempään, kertoo Kempeleen kunnan kehitysjohtaja Eija Puotiniemi. Hänen mielestään kunnianhimoa ja tavoitteita pitää olla, ja päämääränä onkin saada alueelle matkailijoita ulkomaita myöten.

Puotiniemi kertoo, että Linnakallion tulevia käyttäjiä on pyritty kutsumaan mukaan maakuntaliiton rahoittaman suunnitelman ideointiin. Palavereissa on ollut mukana muun muassa kiipeily- ja sukellusharrastajia. Kempeleen kunnan tekemän asukaskyselyn tuloksia ja ideoita on myös hyödynnetty suunnitelman teossa.

Puotiniemi ei halua lähteä arvioimaan sitä, viekö Linnakallio pohjaa Hietasaaren huvipuiston tai Nallikarin kehityssuunnitelmilta. ”Tavoitteena on, ettei tulisi kilpailutilannetta, vaan hankkeet yhdessä lisäisivät koko Oulun alueen matkailun vetovoimaisuutta”, hän toivoo.

Business Oulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen näkee, että Linnakallio on paikkana hyvä tällaiselle suunnitelmalle. ”Kun tyhjästä aletaan rakentaa, projekti on aikatauluhaasteellinen ja investointitarve suuri. Yhtä kaikki, tavoitteita kannattaa asettaa ja niitä kohti kannattaa mennä. Hanke on tervetullut”, Kemppainen toteaa.

Suunnitelma antaa Eija Puotiniemen mukaan hyvät lähtökohdat hankkeen eteenpäin viemiselle. Hän kertoo, että osayleiskaavoitus on seuraava askel kohti suuren tavoitteen toteutumista.

Alueen kokonaisvaltainen suunnitelma julkistettiin eilen.

Lue lisää:

Kaleva: Kempele haluaa luoda Linnakallion seikkailu- ja vapaa-ajan keskuksesta maanlaajuisen vetonaulan (6.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*