Kerttu Niskanen pääsi juhlimaan normaalimatkojen cupin voittoa Salpausselällä

Maastohiihdon maailmancup kausi päättyi Lahden Salpausselälle. Kuva: pexels

Kerttu Niskanen on voittanut hiihdon normaalimatkojen cupin. Voitto ratkesi kauden viimeisessä maailmancupin kilpailussa Lahden Salpausselällä käydyssä naisten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Niskanen sijoittui kilpailussa viidenneksi jääden kärjestä reilun kolme sekuntia.

Kilpailun voitto ratkesi vasta stadionin laskussa. Ykköspaikan lopulta nappasi norjalainen Anne Kjersti Kalvå ennen ruotsalaista Jonna Sundlingia. Norjalaiselle voitto oli hänen uransa ensimmäinen maailmancupissa henkilökohtaisella puolella. Kilpailun kolmas oli Saksan Katharina Henning.

Niskasen kanssa normaalimatkojen cupin voitosta kovinten taisteli yhdysvaltalainen Jessica Diggins. Kisaan lähdettäessä kaksikon ero oli vain 22 pistettä.

Suomalainen hiihti vahvasti kisan alusta lähtien ja kaappasi täydet 15 pistettä molemmista kirimaaleista. Kisan maalissa Diggins hävisi Niskaselle reippaasti yli minuutin sijoittuen kisan 22:nneksi. Piste-ero suomalaisen ja yhdysvaltalaisen välille kasvoi normaalimatkojen maailmancupissa lopulta 94 pisteeseen.

Historian aikana kaksi suomalaista on pystynyt voittamaan normaalimatkojen maailmancupin. Virpi Sarasvuo voitti kahdesti peräkkäin kausilla 2006–2008 ja Iivo Niskanen viime kauden päätteeksi.

Muista kilpailun suomalaisista Krista Pärmäkoski pysyi pitkää pääjoukon mukana ja lopulta sijoittui kilpailun kahdeksanneksi. Anne Kyllönen täydensi mainion suomalaispäivän sijoittuen kymmenenneksi jääden kärjestä reilut kolmekymmentä sekuntia.

Maailmancupin kokonaiskilpailun kristallipalloa pääsi puolestaan juhlimaan ensimmäistä kertaa urallansa Norjan Tiril Udnes Weng. Kerttu Niskanen sijoittui loppupisteissä kolmanneksi Jessica Diggins jälkeen.