Kempeleen raiskaustapaus synnyttää erilaisia reaktioita

14-vuotias tyttö raiskattiin Kempeleessä maanantaina 23. marraskuuta. Poliisin tiedotteen mukaan teko tapahtui puoli yhdentoista aikaan illalla Kempeleen Asematiellä.

Ulkomaalainen mies oli käynyt käsiksi tyttöön ja raiskannut hänet. Kaksi paikkakuntalaista oli sattunut paikalle ja hälyttänyt apua. Pian teon jälkeen poliisi jäljitti epäillyn ja hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Myös toista ulkomaalaista henkilöä epäiltiin toiseksi tekijäksi, mutta hänet vapautettiin keskiviikkona. Poliisi tiedotti, ettei kyseisellä henkilöllä ollut mitään tekemistä tapauksen kanssa. Samassa tiedotteessa kerrottiin myös, että alaikäinen epäilty ja uhri tunsivat toisensa jollain tavalla entuudestaan.

Tapaus on herättänyt paikallisissa ihmisissä paljon erilaisia reaktioita. Pinnalle ovat nousseet erityisesti ulkomaalaisiin kohdistuvat vihaa lietsovat some-päivitykset ja kuntalaisten järjestämä tuleva mielenosoitus. Facebookissa ”Mielenosoitus Sipilän maahanmuuttopolitiikkaa vastaan”-nimisellä tapahtumasivulla näkyy, että tapahtumaan on kutsuttu yli kolme tuhatta Facebook-käyttäjää ja tapahtumaan on ilmoittanut osallistuvansa tähän mennessä 193 henkilöä. Mielenosoituksen kohdepaikkana on Kempeleen uusi vastaanottokeskus. Poliisi muistuttaa tiedotteissaan ihmisiä pysymään maltillisina ja asiallisina keskustellessaan näistä asioista, varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Kempeleläisen Maija Taskisen, 17, mielestä mielenosoituksen järjestäminen on hyvä idea, jos se saa aikaan maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden katoamisen Kempeleestä. ”Niitä ei ole täällä ollut ja niitä ei tänne haluta”, kommentoi Taskinen. Hän kertoo osallistuvansa mielenosoitukseen siksi, koska sanoo olevansa ”yksinkertaisesti maahanmuuttajavastainen ihminen”.

Taskisen mielestä viha ei ole välttämättä ratkaisu, mutta hän kokee, että kun muut keinot eivät auta, niin se on hyväksyttävää.

Kempeleläisen Pinja Korhosen, 19, näkökulmasta on positiivista, että ihmiset edes yrittävät olla poliittisesti ja yhteiskunnallisesti aktiivisia, mutta kyseinen mielenosoitus ei ole hänen mielestään täysin loppuun ajateltu. ”Vastaanottokeskus tai sen piha on vähän niin kuin omakotitalo: se on ilman vanhempia tulleiden alaikäisten koti, joilla on varmasti jo tarpeeksi vaikeuksia tuntea oloaan turvalliseksi. Olisi mukavaa, jos ihmiset tajuaisivat miltä tuntuu, kun joku on tuominnut sinut jo ennen kuin on tavannut tai tuntenut sinut henkilökohtaisesti”, Korhonen sanoo.

Hän ei osallistu mielenosoitukseen, koska ei koe, että hänellä olisi mitään yhteistä järjestäjien saati osallistujien kanssa, vaikka ymmärtää heidän huolensa. Myös työhön ja koulutukseen liittyvät seikat vaikuttivat tähän päätökseen.

Korhosen mielestä kaikki viha mitä nyt lietsotaan, tulee putoamaan omaan niskaan jossain vaiheessa. Hän neuvoisi kaikkia kohtelemaan kaikkia siten, miten haluaisi itseään kohdeltavan. ”Viha vain ruokkii vihaa”, hän toteaa.

Lähteet:

Poliisin tiedote: Raiskaus Kempeleessä( 24.11.2015)

Poliisin tiedote: Lisätietoa Kempeleen raiskausepäilyyn(25.11.2015) 

Facebook: Mielenosoitus Sipilän maahanmuuttopolitiikkaa vastaan (24.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*