Kärpät lisäsi TPS:n ahdinkoa Oulussa — kotijoukkue näytti kaapin paikan jo avauserässä

Hyvää kautta pelaava Kärppien Justus Annunen otti lauantaina useita tärkeitä koppeja. Kuva: Sami Ikonen

Sarjakärki Kärpät kukisti kotonaan koko kauden pahasti alisuorittaneen TPS:n luvuin 6-2.

Kärpät otti komennon lauantain ottelussa jo ensimmäisistä minuuteista alkaen ja loi useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Hieman ottelun puolivälin jälkeen jo pitkään ilmassa roikkunut maali lopulta syntyi, kun Jussi Jokinen siirsi maalin edestä irtokiekon verkkoon mallikkaan suoran hyökkäyksen päätteeksi. Vahvan esityön maaliin teki Michal Kristof, joka toi kiekon vahvalla luistelulla hyökkäysalueelle. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin Kärpät kaatoi lisää vettä vierasjoukkueen niskaan, kun Radek Koblizek ohjasi niin ikään suorasta hyökkäyksestä Janne Pesosen syötön ohi TPS-vahti Rasmus Tirrosen.

TPS:lle ensimmäinen erä oli todella tuskainen ja omalta alueelta pääseminen tuotti ongelmia. Kuitenkin noin viisi minuuttia ennen erän loppua TPS pääsi vastahyökkäykseen, ja Lauri Pajuniemi ohitti Kärppien maalilla pelanneen Justus Annusen upealla laukauksella. TPS ei päässyt kuitenkaan nautiskelemaan pitkään kavennusosumasta. Hieman alle kolme minuuttia ennen erän päättymistä, Kärpät iski ylivoimamaalin. Jäähyä oli kulunut vasta 15 sekuntia, kun Shaun Heshka tykitti viivasta Kärpät jo 3-1 johtoon.

Tasaisempi toinen erä

Toiseen erään tuli selvästi huonosta ensimmäisestä erästä sisuuntunut TPS. Maalipaikkoja nähtiin molemmissa päädyissä, eikä kumpikaan joukkue selkeästi hallinnut peliä. Markus Nurmi purjehti näyttävästi usean kärppäpelaajan ohi ja laukoi kiekon Kärppien verkkoon, kun erää oli jäljellä reilut kuusi minuuttia. Vain 30 sekuntia myöhemmin Kärpät kuittasi Nurmen maalin. Julius Junttilan upeasta esityöstä Michal Kristof murtautui keskisektorille ja upotti kiekon Tirrosen räpylän alta maaliin.

Viisi sekuntia ennen erän loppua Kärppien Mika Pyörälä laukoi kahden miehen ylivoimalla Kärpät jo 5-2 johtoon. Hyökkääjä nousi edellisenä päivänä pelatussa ottelussa Kärppien historian eniten maaleja iskeneeksi pelaajaksi. Ennen ottelun alkua kultaisella mailalla palkittu Pyörälä kirjautti lauantaina uudeksi maalimääräkseen jo 177.

Kärpät onnistui tärkeillä hetkillä

TPS ei saanut viimeisessä erässä käynnistettyä kunnollista takaa-ajoa. Juuri jäähyltä päässyt TPS-kapteeni Lauri Korpikoski ei ehtinyt apuun, kun kärppäpelaajat hakkasivat maalin edessä irtokiekkoa useampaankin otteeseen. Lopulta Julius Junttila onnistui lyömään kiekon sisään.

Kalle Kaskisen potkujen myötä TPS:n päävalmentajaksi marraskuun alussa siirtynyt Marko Virtanen oli pettynyt joukkueensa avauserään.

”Ensimmäinen erä jäi harmittamaan. Ehkä jotkut ajattelivat, että tämä on liian kova paikka pärjätä”, Virtanen pohti lehdistötilaisuudessa ottelun loputtua.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner puolestaan kehui suojattiensa ensimmäistä erää ja TPS:n toisen erän tason nostoa.

”Pystyimme tänään olemaan hyviä oikeissa paikoissa eli vastustajan maalien jälkeen”, Manner kiteytti.

Lauantaina tehot 1+1 nakuttanut Tshekkihyökkääjä Radek Koblizek oli iloinen mies ottelun jälkeen. Kuukauden sivussa olleelle 22-vuotiaalle Koblizekille tämä oli vasta toinen ottelu aivotärähdyksen jälkeen.

Hyökkääjä Radek Koblizek on päässyt takaisin kaukaloon aivotärähdyksen jälkeen. Kuva: Nelli Salomäki

”Nyt oli todella hyvä fiilis pelissä. Luisteltiin paljon ja pelattiin tiiviinä viisikkona”, hyökkääjä arvioi pelin jälkeen.

Kärppien 2-0 maalista vastannut Koblizek jakoi kiitosta kokeneelle Janne Pesoselle.

”Pesonen syötti hienosti maalille ja pääsin siitä ohjaamaan kiekon maaliin”, jo useita vuosia Oulussa viihtynyt peluri kertasi.