Kaleva: Laki rikosuhrimaksusta vahvistettavaksi perjantaina

Kuva: pixabay.com
Kuva: pixabay.com
Hallituksen arvion mukaan noin puolet rikosuhrimaksujen tuotoista saadaan liikennerikoksista. Kuva: pixabay.com

Laki rikosuhrimakusta menee tasavallan presidentti Sauli Niinistön vahvistettavaksi huomenna.

Lain takana on rikoksen uhreille tukipalvelujen järjestämiseen velvoittava EU:n direktiivi.

Oikeusministeriön neuvottelevan virkamiehen Mervi Sarimon  mukaan oikeusministeriössä on arvioitu rikosuhrimaksuista saatavan vuosittain noin 7,5 miljoonaa euroa.

Hallituksen esityksen arvion mukaan liikenteessä tapahtuvista rikoksista kerätään noin puolet rikosuhrimaksun tuotoista.

”Ruotsissa ja Tanskassa on tällainen saman tyyppinen rikosuhrimaksujärjestelmä. Ainakin Tanskassa nousi aikanaan kova haloo, kun liikenneturvallisuuden vaarantamiset sisällytettiin rikosuhrimaksuihin”, Sarimo selvittää Kalevan haastattelussa.

Aiempien arvioiden mukaan maksu tulisi käyttöön ensi kuussa. ”Tuskin enää tässä vaiheessa tulee muutoksia aikatauluun”, Ville Hinkkanen oikeusministeriöstä kertoo Kalevalle.

Täysi-ikäinen ja enintään kuuden kuukauden vankeustuomion rikokseen syyllistynyt maksaa 40 euron rikosuhrimaksun. Yli kuuden kuukauden maksimirangaistuksiin syyllistyneille maksu on 80 euroa.

Lähde:

Kaleva: Ri­ko­suh­ri­mak­su tulee joulukuun alussa – autoilijat maksavat suurimman potin

Share
Tietoa Antti Tauriainen 9 Articles
Toimittaja, valo- ja videokuvaaja | Kiinnostuksen kohteina mm. video- ja valokuvaus, editointi, elokuvat, musiikki, ihmisyys, teknologia, ekologisuus ja kestävä kehitys

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*