Kaikille yhteinen veronpalautuspäivä poistuu

Ensi vuodesta alkaen veronpalautusten voi odottaa kilahtavan tilille aiempaa aiemmin. Kuva: Pixabay

Ensi vuodeksi muuttuva verotus poistaa yksittäisen veronpalautuspäivän. Jatkossa palautukset saatetaan maksaa elokuun ja joulukuun välisenä aikana. Tämä on viimeinen vuosi, kun maksupäivä on kaikilla joulukuussa. Muutosten myötä verotuksen odotetaan tarkentuvan niin, että jatkossa veronpalautuksia ei makseta enää niin suuria määriä.

Usein veronpalautukset on liitetty myös jouluostoksiin, kun maksupäivä on ollut sopivasti ennen joulua. Työssä käyvä Valtteri Immonen kertookin jättäneensä tänä vuonna joululahjojen oston osittain veronpalautusten varaan.

”En koe tulevien muutosten vaikuttavan elämääni, mutta koen muutoksen silti hieman ärsyttävänä”, Immonen kertoo.

Yliopistossa opiskeleva Josefiina Keränen ei sen sijaan ole jättänyt jouluostoksiaan veronpalautusten varaan ja kertoo, ettei veronpalautukset hänen tapauksessaan ole kovin suuria.

”En usko muutosten vaikuttavan. Olen vain iloinen, jos palautuksia tulee ylipäänsä”, Keränen toteaa.

Joulukuu saa kannatusta maksuajankohtana

Tähän saakka ihmiset ovat saattaneet nostaa tarkoituksella veroprosenttiaan isompien palautusten toivossa. Immonen ja Keränen eivät kuitenkaan ole harrastaneet tällaista kikkailua.

Molemmat haastateltavat kannattavat maksupäiväksi joulukuuta.

”Mielestäni joulukuu on parempi, sillä esimerkiksi elokuussa opiskelijat saavat vielä kesätyörahoja. Joulukuussa saadut palautukset tulevat monelle tarpeeseen juuri jouluostoksia ajatellen”, Keränen vertailee maksuajankohtia.

”Ehdottomasti joulukuu on paras ajankohta veronpalautuksille”, Immonen linjaa päättäväisesti.

Tarkentuvan verotuksen myötä pienenevät veronpalautukset tuntuvat molemmista hyvältä asialta.

”Varmasti monessa suhteessa hyvä asia, että tarkennetaan. Ei kuitenkaan vaikuta minun elämääni millään tavalla”, Immonen summaa.

”Ehkä on parempi, että alun perinkin maksetaan oikea määrä. Itse olen aiemminkin maksanut aika tarkasti sitä veroa, mitä on pitänytkin, joten minulla tämä muutos ei hirveästi tunnu”, päättää Keränen.

Lähde:

Turun Sanomat: Mätkyjen maksupäivä lähestyy – tänä vuonna luvassa ennätysveronpalautukset

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*