Joululaulut soivat jälleen raskaalla soinnulla

Raskasta Joulua -kiertue rantautuu tänä vuonna 23 paikkakunnalle. Kuva: Pixabay

Jo perinteeksi muodostunut Raskasta Joulua -kiertue kerää jälleen kasaan katraan metallimuusikoita. Tämän vuoden kiertue pitää sisällään 23 paikkakuntaa ja yhteensä 25 konserttia. Ouluun Raskasta Joulua -rykmentti saapuu lauantaina 18. marraskuuta. Kiertueen näyttämöinä toimivat pääasiassa hallit ja areenat, jotka mahdollistavat myös pyrotekniikan käyttämisen.

”On hieno asia, että pystymme käyttämään omaa lavaa ja tuotantoa suurimmalla osalla paikkakunnista. Voimme tarjota samanlaisen show’n kaupungeissa ja maakunnissa. Tarvitsemme vain tyhjän huoneen ja paljon sähköä”, projektin isä Erkka Korhonen kertoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Kiertue on kohonnut massiiviseksi spektaakkeliksi, mutta Korhosen mukaan alku oli vaikea. Ensimmäiset tahdit Raskasta Joulua -projektille lyötiin vuonna 2004.

”Homma lähti pienimuotoisesti liikkeelle ja ensimmäisenä vuonna järjestetty keikka oli ihan katastrofi. Olin sen jälkeen valmis hautaamaan koko jutun”, Korhonen muistelee.

Muiden ihmisten tuki nousi kuitenkin isoon rooliin ja kitaristi päätti jatkaa visionsa jalostamista. Vuonna 2005 järjestettiin virallisesti ensimmäinen minikiertue. Hiljalleen projekti sai enemmän huomiota osakseen ja keikkapaikat kasvoivat suuremmiksi. Viime vuoden kiertue oli järjestyksessään kahdestoista ja keräsi 35 000 kävijää. Joukossa oli lukuisia loppuunmyytyjä konsertteja.

”Viime vuodet ovat olleet aika hurjia”, Korhonen kertaa innostuneesti.

Tämän vuoden kiertueella ovat mukana tuttuun tyyliin muun muassa Nightwishin Marco Hietala ja Floor Jansen, Amaranthen keulakuva Elize Ryd sekä Idols-voittaja Ari Koivunen. Kiertueella nähdään vierailevina tähtinä hard rock -legenda Joe Lynn Turner ja vuonna 2005 Nightwishistä erotettu Tarja Turunen.

”Turusen osallistuminen kiertueelle on kova juttu. Hän nousee Marco Hietalan kanssa samalle lavalle ensimmäistä kertaa kahteentoista vuoteen”, Korhonen iloitsee.

Kiertue starttaa huomenna perjantaina Rovaniemeltä ja päättyy 17. joulukuuta Vaasan konserttiin.

Raskasta Joulua -kokoonpano:

  • Kitaristit: Erkka Korhonen ja Tuomas Wäinölä
  • Basisti: Erkki Silvennoinen
  • Rumpali: Mirka Rantanen
  • Kosketinsoittaja: Vili Ollila
  • Vokalistit: Marco Hietala, Tony Kakko, Juha-Pekka Leppäluoto, Ari Koivunen, Tommi Salmela, Elize Ryd, Ville Tuomi, Antti Railio, Kimmo Blom, Floor Jansen, Joe Lynn Turner, Tarja Turunen, Antony Parviainen, Pasi Rantanen

Lähteet: MTV Katsomo (Huomenta Suomi 16.11.2017) ja Raskasta Joulua.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*