IS: Juha Valjakkala on taas karannut vankilasta

Kuvituskuva

Useasti tuomittu taparikollinen Juha Valjakkala on taas karannut Jokelan vankilasta. Ilta-Sanomien mukaan vuonna 1988 Åmselen kolmoismurhasta tunnetuksi tullut Valjakkala oli saanut poistumisluvan vankilan ulkopuolella järjestettäville kursseille, mutta ei ollut maanantaihin mennessä vielä palannut vankilaan.

Valjakkala tuomittiin vuonna 2012 kahdeksi vuodeksi vankeuteen ja kahden kuukauden ajokieltoon. Tuomio annettiin tuhotyöstä, kahdesta pahoinpitelystä, rattijuopumuksesta sekä ajoneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta. Valjakkalan tuomioon vaadittiin kovennusta hänen aiemman rikostaustansa takia.

Vankilanjohtaja Eeva Sälsä kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa poistumislupien olevan aina pitkän harkinnan tulosta ja kaikkien tapausten riskit arvioidaan erikseen. Lokakuun loppuun mennessä Jokelan suljetulta osastolta oli annettu 21 poistumislupaa ilman aiempia väärinkäytöksiä.

Valjakkalan pako on herättänyt paljon uutisointia Ruotsissa. Aftonbladetin ja Svenska Dagbladetin etusivujen lisäksi ruotsalainen uutistoimisto TT on uutisoinut asiasta.

Lue lisää:

Ilta-Sanomat: Juha Valjakkala katosi taas vankilasta – ei palannut suljetulle osastolle (24.11.2015)

Ilta-Sanomat: Valjakkalan karkumatka nousi etusivun uutiseksi Ruotsissa (24.11.2015)

Yle: Nikita Fouganthine kahden vuoden vankeuteen (7.6.2012)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*