IL: Ville Leinon kiekkoura meni päin seiniä – elämä sai kuitenkin uuden suunnan

Ville Leino tunnetaan parhaiten jääkiekkourastaan. Kuva: Pixabay

Muutaman erinomaisen SM-liigakauden, sekä parin hienon NHL-kauden jälkeen Ville Leinon jääkiekkoura kääntyi jyrkkään laskuun. Leino on kuitenkin löytänyt uusia tekemisen kohteita jääkiekkouransa jälkeen.

Ville Leino pelasi hyvin kausilla 2009-2011 Philadelphia Flyersin riveissä tehden 94:ssä runkosarjaottelussa tehopisteet 21+36, sekä 30:ssä pudotuspeliottelussa tehopisteet 10+16.

Vahvat otteet toivat Leinolle pitkän kuuden vuoden sopimuksen Buffalo Sabresiin, joka oli arvoltaan 27 miljoonaa dollaria. Peli ei kuitenkaan lähtenyt Buffalossa kulkemaan odotetulla tavalla. Lehdet mässäilivät miljoonamiehen tehottomuudella ja kyselivät, onko Buffalo Sabres tehnyt kaikkien aikojen surkeimman sopimuksen.

NHL-uransa jälkeen, Leino pelaili kolme kautta Euroopassa ja vihelsi uran poikki viime syksynä, vain 33-vuotiaana.

”Välillä on ollut outoa”, Leino tunnelmoi.

”Mitä tahansa onkin tehnyt, se ei ole tuntunut samanlaiselta uurastamiselta (kuin jääkiekko), ja on tullut olo, että pitää tehdä enemmän”, Leino kertoo.

Leino on käynyt katsomassa Liigaa ja KHL:ää paikan päällä, mutta pelipalo ei ole roihahtanut.

”Ne kaikki kivat pikkujutut, joista itse lätkässä diggasin, ovat jääneet pois”, Leino tuhahtaa.

Kaikki unohtui

”Unohdin ajan. Unohdin puhelimen. Unohdin syödä ja mennä nukkumaan. Unohdin kaiken, se oli pakokeino maailmasta”, Leino muistelee.

Viimeisestä Buffalon talvesta on kulunut viisi vuotta. Leinosta on tullut jääkiekkoeläkeläinen, yrittäjä ja osapäivätaiteilija.

”Buffalon-ajasta on kirjoitettu paljon negatiivista, mutta nyt tajuan, että siitä on syntynyt paljon positiivista: maalaaminen, vaatefirman perustaminen, kasvaminen ihmisenä”, Leino luettelee.

Kiinalaismerkistä vaatefirma

Buffalon synkkyydessä syntyi Billebeino, Leinon ja Juhani Putkosen vaatefirma, joka sai alkunsa hauskanpidosta, monen sattuman summana.

Leino oli löytänyt kiinalaiskirjasta kivalta näyttävän merkin, jota hän ryhtyi käyttämään signeerauksena taulujensa alakulmissa. Putkosen mielestä merkki oli niin hieno, että siitä päätettiin teettää tarroja.

Tarrat näyttivät niin hyviltä, että pian merkkiä painettiin lippiksiin ja huppareihin – ja pian lippiksiä ja huppareita oli muusikoilla ja urheilijoilla.

Billebeinon viime vuoden liikevaihto oli jo 1,7 miljoonaa euroa. Perustajien lisäksi yritys työllistää neljä henkilöä.

”Juuri nyt katse on kohdennettu kansainvälistymiseen. Jenkkeihin pitäisi päästä heti, Eurooppaankin ensi vuoden aikana”, Leino sanoo.

Lähteet:
Leinon uusi suunta

Leino ei ikävöi kaukaloon

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*