Huuhkajille kolme tärkeää pistettä

Huuhkajat taistelivat Pohjois-Irlantia vastaan 1–0-voittoon ja ottivat mukaansa kolme pistettä.

Joukkue joutui tekemään valtavasti töitä pisteiden eteen. Voiton ei voi sanoa olleen Suomen hyvyyttä, Pohjois-Irlanti oli vain yksinkertaisesti heikko tänään.

Peli ei ollut kauneinta mahdollista, mutta voitto sitäkin tärkeämpää. Ottelu oli Suomelle hankala, jopa paniikinomainen, etenkin ensimmäisen puoliajan lopussa sekä toisen puoliajan alussa. Pitkiä, korkeita, palloja lensi yhtenään. Ottelun lopun Huuhkajat kuitenkin onnistuivat puolustamaan vahvasti.

28. minuutin kohdalla Huuhkajat saivat aikaan onnistuneen hyökkäyksen ja Benjamin Källman viimeisteli 0–1-johtomaalin. Maalin jälkeen pelin tempo vaihtui hieman eikä Pohjois-Irlanti enää hallinnut ottelua. Puoliajan loppua kohden Suomen peli muuttui taas hätäiseksi.

Pohjois-Irlanti hyökkäsi oikeaa laitaa pitkin vahvasti ja aiheutti Suomelle eniten vaarallisia tilanteita vasempaan laitaan. Lukas Hradeckyn upea jalkatorjunta pelasti Huuhkajat kotijoukkueen tasoitukselta Richard Jensenin tehdessä riskialttiita ja huonoja ratkaisuja vain kaksi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua.

Suomen peli oli takkuista myös toisen puoliskon alussa ja Pohjois-Irlanti sai aikaan enemmän hyökkäystilanteita. Suomi ei saanut rakennettua pitkiä syöttöketjuja ja pallonhallinta oli todella levotonta.

62. minuutilla Pohjois-Irlannille kulmapotku ja sen seurauksena maali, joka Huuhkajien onneksi hylättiin Dion Charlesin käsivirheen vuoksi. Tämän jälkeen Suomi sai pidettyä johtoasemansa loppuun saakka.

Tilastoja:

Koko ottelussa pallonhallinta Suomelle 54-prosenttisesti.

Maalintekoyrityksia Pohjois-Irlannilla yhdeksän ja Suomella seitsemän. Vedot kohti maalia 2-2.

Vapaapotkuja kotijoukkueelle 24 ja Huuhkajille 21.