HS: Turkki ampunut alas venäläisen hävittäjän Syyrian ja Turkin rajalla

Venäläinen hävittäjä SU-24 on ammuttu alas tänään Syyrian ja Turkin raja-alueella. Koneen on ampunut alas turkkilainen F16-hävittäjä. Turkin presidentin kanslia vahvistaa alasammutun koneen olleen venäläinen. Myös Venäjän puolustusministeri vahvistaa asian.

”Tänään Syyrian alueella ilmatorjuntatulen seurauksena tuhoutui venäläinen, Syyrian arabitasavallassa toimiva lentokone”, puolustusministeriö kertoi Helsingin Sanomien mukaan.

Venäjän puolustusministeri kiistää koneen olleen Turkin ilmatilassa. Venäjä vakuuttaa, että se voi todistaa koneen olleen koko ajan Syyrian ilmatilassa.

Turkki puolestaan väittää koneen olleen heidän ilmatilassaan. Turkin puolustusministeriön mukaan venäläiskonetta varoitettiin useasti ilmatilanloukkaamisesta, kun se oli tullut Turkin ilmatilaan. Konetta oli varoitettu kymmenen kertaa viiden minuutin aikana.

Turkin ulkoministeri varoitti jo viime viikolla Venäjää iskuista lähellä Jamadinia. Sen mukaan alueella ei ole Isisksen eikä minkään muunkaan terroristijärjestön toimintaa.

Kone putosi Syyrian puolelle lähelle Jamadin kylää. Alueella asuu turkinsukuisia turkmeeneja. Molemmat lentäjät pelastautuivat koneesta heittoistuimella ja laskuvarjolla. Venäläinen Gazeta.ru-sivusto kertoo, että paikalliset kyläläiset ovat ottaneet toisen lentäjistä vangikseen.

Lue lisää:

Helsingin Sanomat: Nato-maa Turkki ampui alas venäläisen hävittäjän Syyrian rajalla – Venäjän mukaan hävittäjä ei loukannut Turkin ilmatilaa

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*