Suksimyyntiin odotetaan vauhtia

Lumitilanne hiihtämiseen Oulussa alkaa näyttää jo positiiviselta. Oulun Intersportin myymäläpäällikkö Jani Remes uskoo suksimyynnin ensimmäisen piikin näkyvän tulevalla viikolla. Ouluun on ennustettu tulevan reippaasti lunta ja leutoa pakkasta lähiaikoina.

Viime vuosien hittituotteina ovat olleet perinteiseen hiihtoon tarkoitetut karvapohjasukset, jotka ovat helppohuoltoiset. Karvapohjasuksien etuna on se, että ne eivät vaadi perinteisiä suksivoiteita. Intersportissa myynti keskittyy lisäksi harrastajien lisäksi aktiivihiihtäjille, jotka haluavat ammatilaistason varusteita. Myös lasten ja nuorten varusteissa myynti kiihtyy aina joulun ja hiihtoloman aikana.

Oulussa on laajat hiihtomahdollisuudet

Oulun kaupunki tarjoaa hiihtäjille runsaat sata kilometriä kunnossapidettyjä ja valaistuja kuntoratoja sekä latuja. Useat ladut ajetaan reiteille, kuten pururadoille, jotka ovat ympärivuotisessa käytössä. Lisäksi tarjolla on kymmeniä kilometrejä latuja, joilla ei ole muuta ympärivuotista käyttöä.

Hiihtäjille on tehty helpoksi latujen laadun seuraaminen kotoa käsin. Oulun kaupungin sivuilta pääsee katsomaan päivitettyä tietoa latujen kunnosta sille erityisesti suunnitellulle sivustolle kunto.softroi.fi.

Sivusto tarjoaa tietoa siitä, milloin ja miten ladut ovat viimeisimmän kerran kunnostettu. Kartalta näkee, missä latu kulkee ja kuinka pitkä se on. Kaupungin sivustolta pääsee myös näkemään live-kuvaa laduilta.

Oulun alueella on paljon erilaisia hiihtomahdollisuuksia. Hiirosen urheilupuistossa on yli kymmenen kilometriä valaistuja kuntolatuja. Maisemahiihtäjille tarjolla on Oulujokilaakson Tervareitistö, jossa voi parhaimmillaan hiihtää 94 kilometriä vaihtelevassa maastossa. Ensi vuoden maaliskuussa järjestetään yleisötapahtuma Tervahiihto, joka kulkee kyseisen reitin.

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*