Epähygienistä ja ajattelematonta – julkisille paikoille virtsataan myös Oulussa

Oulun julkisten vessojen tilanne puhututtaa. Kuva: Pixabay

Julkisille paikoille virtsaaminen on kasvanut Oulun alueella todelliseksi ongelmaksi. Etenkin keskustan alueella tarpeidenteko porttikongeihin, kadunkulmauksiin ja katupylväiden juurille näyttäisi olevan yleistyvä aktiviteetti. Keskustassa Torikadulla asuva Risto Kaski kertoo Kalevan haastattelussa asuintalonsa nurkkausten olevan erityisen suosittu lorottelukohde. Tämä turhauttaa, ja on epähygienisten ja –eettisten puoltensa lisäksi myös hajuhaitta.

Helpotusta ongelmaan toisi julkisten vessojen lisääminen. Tämän hetkinen wc-tilanne keskustassa on heikko. Julkisia toiletteja on oikeastaan vain ravintoloissa ja kahviloissa, eivätkä kauppakeskus Valkean tai Kivisydämen kaikille avoimet vessatkaan ole enää ilta-aikaan auki. Ongelmaan on kuitenkin tulevaisuudessa tiedossa edes hieman helpotusta, kun Oulun kaupunki rakennuttaa vuoden kuluttua Mannerheiminpuistoon julkisen wc:n.

Julkiselle paikalle virtsaaminen luokitellaan jätehuoltorikkomukseksi ja siitä seuraa 40 euron rikesakko. Samansuuruinen rangaistus seuraisi myös esimerkiksi koirakurin laiminlyömisestä tai alkoholin nauttimisesta julkisella paikalla.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*