Elämyslahjat perinteisten isänpäivälahjojen rinnalla

Perinteisten isänpäivälahjojen rinnalle ovat nousseet erilaiset elämyslahjat. Elämyslahja on aineeton lahja, jonka saaja pääsee kokemaan jotain tavallista poikkeavaa, kuten tandemhypyn tai ravintolaillallisen silmät sidottuna.

”Isänpäivän lähestyessä miehille suunnattujen elämyslahjojen myynti kasvaa. Suosituimpia lahjoja ovat lahjakortit ralliajeluun sekä ammuntaan ”, kertoo markkinointipäällikkö Pinja Talikka Elämyslahja.fi:stä. Hänen mukaansa isänpäivä on yksi merkittävimmistä myyntisesongeista yhdessä joulun, ystävänpäivän ja äitienpäivän rinnalla.

Talikka arvelee elämyslahjojen suosioksi juuri erilaisuuden: ”Ihmiset ovat kiinnostuneita elämyslahjoista, koska ne tuovat erilaisuutta materiaalisen lahjan tilalle.”

Elämyslahjan voi olla joko ennalta suunniteltu tai sen voi antaa lahjakortin muodossa, jolloin lahjan saaja saa itse päättää millaiseen elämykseen haluaa osallistua.

Isänpäiväviikko on tavallista viikkoa vilkkaampi

Perinteiset isänpäivälahjat, kuten bokserit, kirjat ja hajuvedet menevät kaupaksi. Tulevan sunnuntain isänpäivä näkyy kaupoissa hieman suurempana asiakasmääränä tavalliseen viikkoon verrattuna.

”Tavaraa tulee ja menee enemmän. Etenkin boksereiden sekä kauluspaitojen myynti on vilkkaampaa. Myös erilaiset kampanjat ovat yhteydessä isänpäivään. Juhlapyhät ovat aina kiireellisintä aikaa”, kertoo myyjä Vera Krankkala Oulun Dressmannilta.

Myös kirjakaupassa isänpäiväviikko on tavalliseen viikkoon nähden kiireellisempi. Suosittuja kirjalahjoja ovat perinteisesti olleet esimerkiksi Ilkka Remeksen kirjat.  Suomalaisen kirjakaupan myyjän Tanja Helmeojan mukaan tänä vuonna myös kirja Tuomo Ruudusta on ollut suosittu lahjaidea. Myös isänpäiväkortteja ostetaan paljon lahjojen kylkiäiseksi.

Stockmannin kosmetiikkaosastolla isänpäivä näkyy lahjapakettien esille laittamisella sekä hajuvesien myyntinä.

”Isänpäivä näkyy samanlaisena kuin aikaisempinakin vuosina. Täällä nostetaan lahjapakkauksia selkeämmin esille”, kosmetiikkaostaston myyjä Sirpa Korhonen sanoo Stockmannilta.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*