Edmonton Oilers ei suostu häviämään – Jesse Puljujärvi kirjasi maalin ja syötön

Kuva: Pixabay.

Edmonton Oilers kukisti viime yön NHL-kierroksella Nashville Predatorsin 5–2. Oilers on voittanut yhtä vaille kaikki yhdeksästä pelaamastaan ottelusta ja jatkaa konferenssinsa ensimmäisenä. Edmonton Journalin mukaan kolmen pisteen iltaa viettäneestä Leon Draisaitlista tuli samalla ensimmäinen 20 pistettä yhdeksään otteluun merkkauttanut pelaaja vuoden 1996 jälkeen, jolloin samaan ylsivät Mario Lemieux ja Jaromir Jagr.

Jesse Puljujärvi jatkoi kaukalossa lennokkaasti. Puljujärvi syötti Draisaitlin maalin, kun kolmas erä oli kerennyt vanhentua vain muutaman minuutin. Ottelun loppuhetkillä Puljujärvi laittoi itse kiekon maaliin, kun Nashville haki kavennusta ilman maalivahtia. Tilanteessa Draisaitlilla oli mahdollisuus viimeistellä hattutemppu, mutta hän antoi kunnian suomalaiselle.

Puljujärvi on pelannut yhdeksän ottelua tehoin 3+7, joten pisteiden valossa jälki on ollut vakuuttavaa. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä kärppäkasvatti on sijalla neljä.

Edmontonin toinen suomalainen, Mikko Koskinen on myös ollut mies paikallaan. Viime yönä torjuntoja kertyi 31. Seitsemässä ottelussa esiintyneen Koskisen torjuntaprosentti on nyt 93,4.