Business Kitchen -seminaarissa kerrottiin onnistumisista

Lähde Pixabay.com

”Oletko unelmatyössäsi?” kuuluu kysymys yleisöstä.

”Kyllä olen. En voisi kuvitella parempaa työpaikkaa”, sanoo Anton Jussila, joka on puhumassa Business Kitchen -seminaarissa Oamkilla. Jussila muistelee Business Kitchenin olleen kuin toinen koti ennen kuin hän lähti töihin Osuuspankille.

Rento tilaisuus ja naurava yleisö

Business Kitchen on Oulun korkeakoulujen yhteinen yrittäjyyskeskus. Sillä on tilat Oamkilla ja Oulun yliopistolla. Tänään järjestettävä seminaari on päätepiste kahdelle paikalliselle yrittäjyyshankkeelle, Terwa-akatemia -hankkeelle ja KoKo-projektille.

Seminaarin tilat ovat hyvin kutsuvat ja piristävät. Sohvat on rakennettu kuormalavoista, jotka on maalattu valkoiseksi. Pehmusteet ja tyynyt ovat iloisen värikkäitä. Tilassa käy kova puheensorina ennen kuin tapahtuma aloitetaan ja ensimmäinen puhuja pääsee ääneen.

Jolla Boardin toimitusjohtaja ja Oamkin liiketalouden opettaja Arttu Tavia kertoo yrityksestään ja sen haasteista opettajan työn ohella. Tavian esiintyminen on energistä ja humoristista. Yleisöstä kuuluu naurahtelua, kun valkokankaalle tulee kuva, jossa Donald Trump pitelee käsissään Jolla Boardin rullalautaa.

”Nuorena perustin ikkunanpesuyrityksen kaverin kanssa, kun ei saatu kesätöitä. Hyvin toimi, sillä kaverit töhri graffiteilla öisin ja me pestiin seuraavana päivänä”, Tavia muistelee vitsikkäästi ja yleisö purskahtaa nauruun.

Ajatustyöstä suoraan käytännössä oppimiseen

Oamkin liiketalouden yrittäjyyteen suuntautuva vaihtoehto Terwa-akatemia antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua yrittäjyyteen käytännössä. Tiimit luovat yrityksen ja pääsevät kohtaamaan yrittäjyyden haasteet ohjauksen avulla.

Yksi huomiota kerännyt Terwa-akatemian projekteista on Oulun keskustassa toimiva suomalaiseen designiin keskittyvä Kure-liike. Vantaalainen Vili Huovinen on yksi liikkeen perustajista. Hän muutti Ouluun opiskelemaan liiketaloutta hiukan skeptisenä ja mietti alavalintaansa vielä ensimmäisen vuoden jälkeen. Yrittäjähenkisenä ihmisenä hän päätyi Terwa-akatemiaan ja huomasi sen palvelevan omia kiinnostuksen kohteitaan.

”Todella siistiä omistaa oma liike Oulun keskustassa jo näin opintojen aikana. Tunneilla istuminen ei sopisi minulle”, Huovinen toteaa esityksessään.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*