Ässien taistelu ei riittänyt pisteille – Kärpille kymmenes voitto putkeen

Porin Isomäen lauantai-illassa sarjakärki Kärpät venytti hurjaa voittoputkeaan Ässien kustannuksella. Satakunnan kiertueelta täyden pistepotin kuitannut oululaisjoukkue vei voiton lukemin 1–3.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun voitto alla. Kärpät haki perjantai-iltana kliinisen 0–2-voiton Raumalta. Ässät puolestaan nousi kriisijoukkue Vaasan Sportin vieraana 2–0-tappioasemasta jatkoaikavoittoon neljättä otteluaan patapaidassa pelanneen Olli Vainion täysosumalla.

Kotijoukkue Ässät aloitti pelin virkeällä otteella, mutta Kärpät siirtyi puolustaja-ikoni Lasse Kukkosen maalilla 0–1-johtoon vajaan kuuden minuutin kohdalla. Reilut puoli minuuttia myöhemmin kokenut kaarti näytti lisää esimerkkiä, kun Mika Pyörälä vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle. Tällä kaudella heikosti kotikaukalossaan esiintynyt Ässät menetti pikamaalien myötä otteen pelistä. Ässien valmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli ottelun kuvan nopeaa muuttumista.

”Meillä oli ihan raikas alkuminuuttien lähtö peliin. Kärppien maalit tuli nopeasti ja joukkue olikin sitten tukevasti kuskin paikalla kaksi erää.”

Ässät nousi tuntumaan, muttei rinnalle

Ässät onnistui puolustamaan kahden takaiskun jälkeen tehokkaasti omaa maaliaan, eikä suostunut myymään nahkaansa halvalla. Toisen erätauon jälkeen kotijoukkue tuli peliin kovalla intensiteetillä ja onnistui luomaan vaarallisia maalipaikkoja. 48 minuutin kohdalla Tylor Spink iski 1–2-kavennusmaalin Saku Salmelan ja Sami Lähteenmäen esityöstä.

Kavennusmaalin jälkeen peli jatkui isäntien komennossa. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua Ässät pääsi hakemaan ylivoimalla tasoitusta, kun Jari Sailio vippasi kiekon katsomoon. Porilaisjoukkue veti ylivoiman alussa maalivahti Daniil Tarasovin ulos maalilta ja yritti ratkaisua kahden miehen ylivoimalla. Ässät loi kavennusmaalista hurmioituneen kotiyleisön edessä vaarallisia paikkoja, muttei pystynyt ohittamaan Kärppä-vahti Justus Annusta. Lopullisesti patapaitojen selkäranka taittui, kun jäähyltä vapautunut Sailio heitti kiekon päätösminuutilla tyhjään rysään.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kiitteli pelin jälkeen omiaan hyvästä taistelusta.

”Momentum siirtyi kavennusmaalin myötä Ässille. Monta kertaa tämän kaltaisissa peleissä, kun kotijoukkue tekee avausmaalin, se onnistuu myös toistamiseen. Sitten on paniikki päällä. Taisteltiin hyvin loppuminuuttien alivoimalla, ja sitten kiekko tipahti Jari Sailion lapaan. Ylpeä saa olla joukkueen jokaisesta jäsenestä”, Manner ylisti suojattejaan.

Selin kiitti yleisöä ja kehui kiven kovaa vastustajaa

Pataluotsi Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen omiensa taisteluilmeeseen ja kiitteli yli 4000-päistä kotiyleisöä innokkaasta kannustuksesta.

”Nousujohteinen suoritus joukkueelta. Kuten nähtiin, maalien merkitys on suuri. Saatiin kavennusosuma ja oltiin sen siivittämänä nousta tasoihin useampaan kertaan. Kiitos upealle kotiyleisölle, joka antoi meille voimia tuohon loppurutistukseen.”

Selin jakoi kunniaa pelin jälkeen myös vastustajaleiriin.

”Tänään isoimman eron teki Kärppien materiaalin leveys ja rutiini tiukoissa paikoissa. Se on ihailtavaa, miten jäätävästi joukkue pelaa”, Selin ylisti.

Jo kymmenen kertaa putkeen voittanut Kärpät vankisti asemiaan sarjan kärkipaikalla. Eroa toisena majailevaan Tapparaan on nyt seitsemän pistettä. Kaiken lisäksi Kärpillä on yksi peli vähemmän pelattuna kuin tamperelaisjoukkueella. Ässät on sarjataulukossa sijalla 12, edelleen kelvollisissa iskuasemissa viimeisiä pudotuspelipaikkoja ajatellen.