AC Oulu selkä seinää vasten liigakarsinnassa – valmentaja Kalevalle: ”Olen silti positiivinen”

RoPS kukisti ACO:n nousukarsinnan avausosassa. Kuva: Pixabay

AC Oulu hävisi keskiviikkona vieraskentällä lukemin 2-1 Rovaniemen Palloseuralle Veikkausliigan nousukarsinnan ensimmäisessä osaottelussa. Sunnuntain toisessa osaottelussa ACO on pakkovoiton edessä, mikäli oululaiset mielivät jatkaa taivaltaan pääsarjassa.

Vuosina 2015-2020 karsintojen avausottelut päättyivät maalittomina. Kuuden vuoden nollaputken päätti AC Oulun laitahyökkääjä Dennis Salanovic, joka upotti käsivirheestä tuomitun rangaistuspotkun puolen tunnin kohdalla. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue kuittasi oululaisten vierasmaalin, kun nuori ACO-toppari Miika Koskela arvioi maalille leijailleen vapaapotkun lentoradan väärin. Peliväline putosi RoPS:n Simo Roihalle, jolle jäi helppo työ tasoittaa ottelu.

Ottelun käännekohta nähtiin 57. minuutilla, kun RoPS:n puolustaja Rodrigo lahjoitti vieraille jo toisen rangaistuspotkun. Salanovic ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan maalivahti Miikka Mujusta, joka esitti komean jalkatorjunnan. Lisäajan viidennellä minuutilla RoPS:n Nino Roffelsen laukoi vastustamattoman maanuoliaisen maaliin ja synkensi oululaisten illan.

AC Oulun valmentaja Ricardo Duarte jaksoi ottelun jälkeen yhä uskoa omiinsa. ”Meidän täytyy parantaa toiseen otteluun, sillä RoPS pelasi todella hyvin. Jos meillä on laatua, se pitää näyttää viimeisessä pelissä, koska se on viimeinen mahdollisuutemme. Olen silti yhä erittäin positiivinen”, hän kertoi Kalevalle.

Kaleva: RoPS pani AC Oulun selän seinää vasten – Oululaisille riittää sunnuntaina vain voitto: ”Saamme pelata 90 minuuttia omalla stadionillamme”