Tuukka Ritokoski päätyi radioon sattumien kautta

Keravalaisen Tuukka Ritokosken, 27, tie Aamulypsyn juontajaksi on hänen omien sanojensa mukaan ollut monien sattumien summaa.

”En missään vaiheessa haaveillut radiotoimittajan ammatista, mutta siinä vaan kävi niin, että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan”, hän kuvailee matkaansa.

Hän päätyi Nelonen Medialle harjoitteluun vuonna 2014 opiskellessaan Laajasalon opiston urheilutoimittajapuolella. Aiemmin taksia työkseen ajanut mies haki kouluun äitinsä sysäämänä.

”Olin joskus puhunut urheilutoimittajan tai -selostajan ammatista, ja se oli jäänyt äidille mieleen. Hän sitten yhtenä päivänä huikkasi, että huomenna olisi pääsykokeet. Minulla oli juuri tulossa yövuoro taksissa, niin sanoin etten tiedä, jaksanko mennä”, Ritokoski kertoo.

Aamulla hän kuitenkin meni pääsykokeisiin ja pääsi sisään. Koulusta saadut opit johtivat harjoittelupaikan saamiseen.

”Neloselta kysyttiin, olisiko urheilutoimittajapuolella ketään, joka osaisi käyttää kameraa ja voisi tulla kuvaamaan ja leikkaamaan videoita”, Ritokoski avaa.

Harjoittelu sisälsi videoiden ja podcastien tekoa sekä äänen ja kuvan editointia. Myöhemmin paikka Aamulypsyn podcastien leikkaajana avautui edellisen tekijän lähdettyä.

”Sille tielle sitten jäätiin”, Ritokoski toteaa.

”Mitä tuo junnu tuolla tekee”

Aamulypsyyn Ritokoski päätyi vuoden 2019 alussa, kun Juha Perälä lopetti työnsä Suomipopilla. Aluksi hän oli mukana vain silloin tällöin ohjelman kahden muun juontajan Jaajo Linnonmaan ja Anni Hautalan pyynnöstä. Noin puolen vuoden kuluttua Perälän lähdöstä hänestä tuli kuitenkin kiinteä osa ohjelmaa. Tällaisen ”liukuvan siirtymän” hän koki hyväksi asiaksi.

”Jos olisin heti Perälän lähdettyä tullut mukaan, se olisi ollut aikamoinen kulttuurishokki niin itselle kuin kuulijoillekin”, Ritokoski sanoo.

Helppoa Perälän saappaisiin astuminen ei ollut, ja varsinkin alussa palaute oli todella negatiivista.

”Tuli palautetta, että mitä tuo junnu tuolla tekee ja voisiko se lähteä menemään sieltä.”

Ensin negatiivisen kommentoinnin vastaanottaminen tuntui hankalalta, mutta ajan myötä suhtautuminen vihaviesteihin on helpottanut.

”Aina jos on hyvä jossain, niin kaikkia ei voi miellyttää”, Ritokoski summaa kollegaltaan Linnonmaalta saamansa neuvon.

Vastapainoksi myös hyvää palautetta on tullut. Erityisen pysäyttäviä ovat olleet viestit, joissa kuuntelijat ovat kertoneet ohjelman auttaneen heitä vaikeissa elämäntilanteissa.

”Silloin ymmärtää, että tässä tehdään työtä, josta voi olla jollekin tosi iso apu”, Ritokoski kertoo.

Haaveissa oma tv-ohjelma

Tulevaisuudensuunnitelmista kertominen tuntuu aluksi Ritokoskesta hankalalta, sillä hän on elänyt uraansa eteenpäin päivä kerrallaan. Hetken pohtimisen jälkeen haaveita löytyy kuitenkin sekä radio- että tv-puolella.

”Toivon, että Aamulypsy on edelleen pystyssä kymmenen vuoden päästä ja meillä on siellä show kasassa”, Ritokoski sanoo.

Televisiopuolella hän haluaisi tehdä esimerkiksi studioisännän hommia eri urheilulähetyksissä. Kokemusta löytyy jo muutaman lähetyksen verran, sillä hän on ollut mukana Salibandyliigan finaaliottelussa sekä Huuhkajien kansanjuhlassa.

”Siihen kylkeen vielä joku oma tv-ohjelma, mistä tykkäisin tosi paljon. Se olisi aika unelma”, Ritokoski lisää.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*